Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mars'ı dünyalaştırmak için Güneş'i kalkanla engellemek istiyorlar

Düzenleyen:
Mars'ı dünyalaştırmak için Güneş'i kalkanla engellemek istiyorlar

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) baş bilim insanı Jim Green, Mars için Güneş kalkanı projesini anlattı. Green, yüksek enerjili Güneş parçacıklarından korumak için Mars'ın manyetik kalkanla kaplanması gerektiğini açıkladı.

1980 yılında NASA'da çalışmaya başlayan jeomühendis Jim Green, 1 Ocak 2022 günü emekli oldu. 40 yıllık NASA macerasında Güneş sistemlerindeki manyetik ve elektrik alanlar üzerine çalışan mühendis, Mars planlarını New York Times'a anlattı. 

Jim Green, Kızıl Gezegen'in koruyucu bir manyetik kalkanla kaplanması halinde Güneş’in atmosferi bozmasını engelleyebileceklerini belirtti. Böylece gezegende insanlar için yaşanabilir bir iklimin oluşacağını belirtti. 

MARS YAŞANABİLİR HALE GELECEK

NASA'nın eski baş bilim sorumlusuna göre, Mars Güneş’in yüksek enerjili parçacıklarından korunursa sıcaklık ekvator bölgesinde artacak. Ayrıca Mars'ın kutup başlığının üzerindeki karbondioksit örtüsü de atmosfere dönecek.

Mars'ı dünyalaştırmak için Güneş'i kalkanla engellemek istiyorlar

Kendini yaşanabilir hale getirmeye başlayan Mars'ın gizli suları yüzeye çıkmaya başlayacak. Zamanla okyanus suları da ortaya çıkacak. Bu konudaki simülasyonlara göre, Mars Güneş kalkanı ile korunursa birkaç yıl içinde Dünya ile kıyaslanabilir alanlara sahip olacak.

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın bu konuda daha ilginç bir fikri var. Musk, Mars'ın bazı bölgelerinin bombalanması sonucunda atmosferinin ısınacağını ve böylece yüzeyin altında donarak kilitli kalmış karbondioksitin salınacağını düşünüyor. SpaceX ve Tesla CEO'sunun Mars'ı dünyalaştırma planı büyük tepki çekmişti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...