Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bilim insanları 'Ay Kulübesi' diyordu: Gerçek ortaya çıktı

Düzenleyen:
Bilim insanları 'Ay Kulübesi' diyordu: Gerçek ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Kasım ayında Çin’in Ay keşif aracı, küp şeklinde bir cismi görüntüledi. Çin’in, "gizemli kulübe" olarak adlandırdığı bulanık görüntünün aslında kamera açısı, ışık ve gölgenin bir sonucu olduğu ortaya çıktı.

Çin'in Yutu-2 gezgini, Ay’ın uzak tarafında ilginç bir şey gördü. Görüntü bulanıktı ancak Ay’ın yüzeyinde duran bir küpe benziyordu. Şekli sadece bir Ay taşı olamayacak kadar kesin görünüyordu.

Bilimkurgu yazarı Arthur C. Clarke'ın "2001: A Space Odyssey" filmindeki monolit gibi uzaylı ziyaretinden kalan bir şey olabileceği bile düşünüldü. Çin'in uzay yetkilileri küp şeklindeki cisme "gizemli kulübe" adını verdi. Ayrıca “Ay küpü” diyenler de oldu. 

Ayrıca kayanın bir tavşana ve önündeki taşlardan birinin de havuca benzediğini söyleyenler de oldu. Bu arada, gezgin aracın adının anlamı da “yeşim tavşanı”.

YUTU-2 YAKLAŞTI, KAYA OLDUĞU ANLAŞILDI

Yutu-2, cisme daha yakından bakmak için gönderildi ve haftalar sonra gezgin araç, küpün yakınına ulaştı. Çin Ulusal Uzay Ajansı’na bağlı Our Space, cismin yakın görüntülerine dayanarak, bir kaya olduğunu açıkladı. 

Bilim insanları 'Ay Kulübesi' diyordu: Gerçek ortaya çıktı

Önceki görüntüde mükemmel görünen geometrik şekil, aslında sadece açı, ışık ve gölge oyunuymuş. 

Yutu-2 gezgini, Chang'e-4 görevinin bir parçası olarak Ay’ın Von Kármán kraterinde keşif yapıyor.

Bilim insanları 'Ay Kulübesi' diyordu: Gerçek ortaya çıktı

Üç yıl önce Ay’ın Dünya’ya uzak tarafına indirilen araç, o günden bu yana bin metreden fazla yol kat etti. Yutu-2 ayrıca Ay’ın uzak tarafına inen ilk uzay aracı olarak kayıtlara geçti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...