Twitter, canlı sohbet odalarına yeni bir özellik getirdi: Herkes kayıt edebilecek

Düzenleyen:
Twitter, canlı sohbet odalarına yeni bir özellik getirdi: Herkes kayıt edebilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter, canlı ses odalarıyla tanınan Clubhouse uygulamasına rakip özelliğini geliştiriyor. ‘Twitter Spaces’ özelliğini kullananlar artık canlı sohbetleri kaydedebilecek.

Pandemi ve eve kapanma süreci hayatımızdaki pek çok şeyi değiştirdi. Bunlardan biri de sosyal medya kullanımı. İnsanlar, sadece davetiye ile kullanılabilen sesli sohbet odası Clubhouse uygulamasını hızlı bir şekilde benimsemeye başladı. 

2020 yılında Alpha Exploration’ın geliştirdiği Clubhouse, sadece bir yılda bir milyar dolar piyasa değerine ulaşarak tarihi bir başarı elde etti. Bu başarı, teknoloji ve sosyal medya devlerinin de ilgisini çekti. 

SOHBETLER KAYIT EDİLECEK

Mikroblog sitesi Twitter, Clubhouse benzeri rakip platformu ‘Spaces’i Mayıs 2021’de başlattı. Hızlı bir şekilde popüler olan Spaces’e sohbetleri kaydetme özelliği geldi. 

Twitter, canlı sohbet odalarına yeni bir özellik getirdi: Herkes kayıt edebilecek

Twitter, hem iOS hem de Android cihaz kullanıcılarının sohbetleri kayıt edebileceğini açıkladı. Böylece sohbetleri canlı dinleme imkanı olmayanlar kayıtlardan ulaşabilecek. 

Spaces kayıtları 30 gün süreyle herkese açık şekilde kayıtlı olacak. Sohbet bittikten sonra kayıt herkese açılacak. Ancak bir sohbetin kayıt edilebilmesi için sohbet başlamadan önce “kaydet” butonuna basılması gerekiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...