Instagram, tüm videolara 'remiksle' özelliğini getirdi

Düzenleyen:
Instagram, tüm videolara 'remiksle' özelliğini getirdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler sosyal medya platformu Instagram, TikTok benzeri videolar oluşturmak için artık Reels’e gerek olmayacağını gösterdi. Sosyal medya şirketi, tüm videolar için remiks özelliğini kullanıma sundu.

Meta’ya ait Instagram, Reels videolarını geçtiğimiz yıl başlatmıştı. Bu özelliği ve genel olarak videoları geliştiren şirket, bu sayede rakibi TikTok’un yükselişini durdurmak istiyor. 

Şimdiye kadar Reels’te kullanılan remiks özelliği artık tüm videolarda kullanılacak. ‘Remiksle’ özelliğiyle birlikte tüm videolarda seslendirme, çeşitli efektleri ve araçları kullanmak mümkün. 

Instagram, tüm videolara 'remiksle' özelliğini getirdi

Remiksle özelliğini kullanarak video oluşturmak için sırasıyla şu adımları takip etmeniz gerekecek;

  • Bir Instagram videosu belirleyin, 
  • Sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine tıklayın, 
  • ‘Remiksle’ butonuna tıklayın,
  • Artık kaydedebilir ya da Instagram’da paylaşabilirsiniz.

Bununla birlikte, daha önce Instagram’da paylaştığınız videolarda bu özelliği kullanmanız mümkün değil.

TIKTOK VE INSTAGRAM YARIŞI 

Instagram ve TikTok’un kıyasıya rekabeti son zamanlarda gündem oluyor. İki platform, birbirlerinin özelliklerini kopyalamak konusunda adeta yarışıyor. Kısa süre önce Instagram, belirli içerik oluşturucularla ücretli bir abonelik özelliğini test etmeye başladı. Hemen ardından TikTok da benzer bir özelliği test ettiğini doğruladı.

Ayrıca Instagram, canlı yayınlar için de yeni özellikleri başlatıyor. Son günlerde en dikkat çekici olanı ise bir sonraki Instagram canlı yayının profilde vurgulayarak, hatırlatıcı eklemek. Yeni Instagram özellikleri kullanıma sunuldu. Ancak tüm hesaplara ulaşması biraz zaman alabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...