Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk mühendislerin geliştirdiği sürücüsüz otobüs Norveç'te yollara çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türk mühendislerin geliştirdiği sürücüsüz otobüs Norveç'te yollara çıkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Türk mühendislerin ürettiği sürücüsüz elektrikli otobüs, Norveç’te test aşamasına geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gelişmeyi Twitter’dan duyurarak şirketleri tebrik etti.

Türkiye'nin teknoloji alanındaki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Karsan şirketinin tasarladığı 8 metre uzunluğundaki otobüs, Norveç’e ulaştı. Yaklaşık 140 bin nüfuslu Stavanger kentindeki Forus Business Park'ta aracın testleri başlıyor. 

Türk mühendislerin geliştirdiği otobüste 21 koltuk yer alıyor ve 50 kişiden fazla kapasiteye sahip. Araç, Nisan ayından sonra Stavanger’de 2 yıl boyunca toplu taşıma hizmeti vererek test edilecek. Araç hem sürücüsüz (otonom) hem de elektrikli olması nedeniyle yenilikçi yaklaşımlar arasında yer alıyor. 

OTONOM OTOBÜS YOLLARDA 

Norveç merkezli Applied Autonomy girişimi ise otobüse otonom kontrol teknolojisini entegre ediyor. Böylece, Avrupa'da ilk kez seviye 4 otonom özelliklerine sahip otobüs, toplu taşıma sisteminde şehir içinde kullanılacak. 

Türk mühendislerin geliştirdiği sürücüsüz otobüs Norveç'te yollara çıkıyor(Foto: Karsan)

Bununla birlikte, testler sayesinde otonom otobüslerin kent hareketliliğine katkısı da ölçülecek. Karsan, birçok Avrupa ülkesinden sipariş alıyor. İlerleyen zamanlarda şirket, Kuzey Amerika pazarına da yelken açmayı hedefliyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,

üzerinden otonom otobüs hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Varank, "Teknoloji Hamlesi'nin gurur günlerinden biri daha! Avrupa'da ilk kez, insansız bir otobüs toplu taşıma sistemine entegre edilerek şehir trafiğinde kullanılacak." dedi. Mustafa Varank, otobüsü geliştiren ve otonom sistemle katkıda bulanan şirketleri tebrik etti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...