Türk girişimler 1,5 milyar dolarlık yatırım aldı

Türk girişimler 1,5 milyar dolarlık yatırım aldı

TEKNOLOJİ Haberleri

‘StartupCentrum 2021 Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, 2021 yılında Türkiye’deki girişimlere toplam 1,56 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Böylece yatırım tutarı 2020 yılına göre dokuz kat arttı.

ÖMER TEMÜR

Yıl boyunca yapılan toplam yatırım turu 345 iken girişim başına düşen yatırım miktarı 4,8 milyon dolar olarak belirlendi. En çok yatırım alan girişimler; Getir, Dream Games, Colendi, Libra Softworks, Intenseye, Picus, Akinon, Servislet, RS Research, Binbin, Eatron ve Tarfin oldu.
Rapora göre en çok yatırım yapılan alan oyun sektörü oldu. Toplam 54 yatırımın yapıldığı sektörde 2021 yılında her hafta en az bir oyun girişimi yatırım aldı. 2020 yılında 10 oyun girişimi 13,1 milyon dolar yatırım alırken 2021 yılında 54 girişim 266 milyon dolarlık yatırım aldı.

DÖRT YENİ UNICORN DOĞDU
2021 yılında Türkiye dört yeni unicorn’a (1 milyar değerlemeye ulaşmış şirket) sahip oldu. Bu şirketler Trendyol, Getir, Hepsiburada ve Dream olarak sıralandı.

KİTLE FONLAMA
Ayrıca 2021’de bir ilk olarak girişimler, kitlesel fonlama platformunda yatırım arayışına başladı. Toplamda 20 girişim, kitlesel fonlama platformunda yatırım ararken bunlardan 18’i istediği yatırım miktarına ulaştı.

YABANCI, TÜRK GİRİŞİME GELDİ
Geçtiğimiz yıl, Türkiye startup ekosistemi yabancı yatırımcı konusunda da rekor kırdı, toplamda 45’ten fazla yeni yabancı yatırımcı, Türk girişimlere yatırım yaptı.

EN FAZLA YATIRIM OYUNA
Yatırım yapılan sektörler değerlendirildiğinde oyun, yapay zekâ, veri & analitik ve teslimat sektörleri öne çıktı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...