Dyson ev işi yapan robotlarını tanıttı: Bulaşıkları yerleştirecek, minderleri temizleyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Dyson ev işi yapan robotlarını tanıttı: Bulaşıkları yerleştirecek, minderleri temizleyecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Singapur merkezli İngiliz teknoloji şirketi Dyson, geliştirdiği küçük ev aletleri ile tanınıyor. Şirket, bu kez süper robotlar geliştirmeye başladığını duyurdu. Robotlar, ayrıntılı ev işlerinin bile üstesinden gelecek.

Dyson, bugünlerde yüzünüze temiz hava üfleyen Zone gürültü önleyici kulaklıklar gibi daha sıra dışı ürünlere ilgi gösterse de arka planda 'inanılmaz' işler dönüyor. YouTube'da yeni bir tanıtım videosu paylaşan şirket, ev işleri yapan robot prototipleri geliştiren bir birim kurduğunu duyurdu. Şirket, geliştirilen robot modellerini ayrıntılı şekilde açıklamadı ancak çoğunun temizlik ve evi toplama gibi işlere yönelik olduğu anlaşılıyor. 

Paylaşılan videoya göre, bir robot koltuk minderlerini süpürmek ve işi yapmak için tasarlanmış gibi görünüyor. Şirketin baş mühendisi Jake Dyson, "Yani bu, bir daha asla kanepemin arkasında cips bulamayacağım anlamına mı geliyor?" diyerek esprili şekilde robotların işlevlerine değindi. 

Başka bir robot bulaşıkları kurutma rafına yerleştiriyordu ve bir diğeri de bir oyuncak ayıyı tutuyordu; muhtemelen bir çocuğun peşinden gidiyor. Dyson ayrıca tamamen robotik görme sistemleri, çevresini tespit eden sensörler, kameralar ve termal görüntüleme sistemleri ile insanları haritalayan bir 'algı laboratuvarını' da tanıttı. 

Şirketin uzun süredir gizlediği Birleşik Krallık, Wiltshire, Hullavinton Airfield'deki laboratuvarı sonunda gösterdi. Nihayetinde şirket, yaklaşık 700 mühendis aradığını da duyurdu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...