Böylesi görülmedi! iPhone 14 Pro tasarımı sızdı, teknoloji tutkunları çılgına döndü

Düzenleyen: / Kaynak: MacRumors
Böylesi görülmedi! iPhone 14 Pro tasarımı sızdı, teknoloji tutkunları çılgına döndü

TEKNOLOJİ Haberleri  / MacRumors

Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği iPhone 14 serisinin Pro modeline ilişkin yeni bir sızıntı gerçekleşti. YouTube videoları ile tanınan Jon Prosser, iPhone 14 Pro'nun şimdiye kadar ortaya çıkan teknik ve tasarım detaylarına bakarak ‘potansiyel’ olarak en doğru ve tutarlı görünümünü paylaştı.

Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği iPhone 14 serisinin Pro modeline ilişkin yeni bir sızıntı gerçekleşti. YouTube videoları ile tanınan Jon Prosser, iPhone 14 Pro'nun şimdiye kadar ortaya çıkan teknik ve tasarım detaylarına bakarak ‘potansiyel’ olarak en doğru ve tutarlı görünümünü paylaştı. 
YouTube kanalı Front Page Tech'deki yeni videosunda Jon Prosser, bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 14 Pro modelinin muhtemel tasarımını yayınladı. Apple konsepti grafik tasarımcısı Ian Zelbo tarafından yapılan ‘iPhone 14 Pro’ görselleri büyük ilgi çekti. 
Bu görsellerin dayanak noktası ise yeni akıllı telefon modeline ilişkin daha önce sızdırılan ve ortaya çıkarılan özellikler. Örneğin, iPhone 14 Pro’nun CAD (yazılım programı) görüntülerine dayanarak modellerin boyutları, şemaları, aksesuar üretim kalıplarının nasıl görüneceği sızmıştı. 
Yeni paylaşılan tasarım görüntüleri ayrıca, nokta atışı tahminleri ile tanınan saygın teknoloji analistlerinin açıklamalarına ve sunduğu verilere de dayanıyor. 
iPhone 14 Pro’nun bir önceki seriden farklı olarak çentik yerine delikli tasarım ile geleceği söyleniyor. Cihazın ön tarafında biri hap şeklinde ve diğeri dairesel olan iki delik yer alacak ve burada ‘Gerçek Derinlik’ kamera sensörü bulunacak. 
Bununla birlikte, Pro modelinde ekranın etrafındaki çerçevelerin de daha ince olacağı söylentiler arasında. Bu da elbette cihazın görünümü için avantaj sağlıyor. Ekran boyutu aynı olsa bile cihazın yüksekliğine kısmen katkıda bulunan biraz daha büyük bir ekranı kim beğenmez ki? 
Cihazın arkasındaki en çarpıcı değişiklik ise, yüzde 57 daha büyük sensör ve 8K video kayıt özelliğine sahip yeni bir 48 Megapiksel kamera sistemi içeren, önemli ölçüde daha büyük bir arka kamera kurulumu. Daha büyük kamera alanı, doğal olarak 6,1 inç boyuttaki iPhone 14 Pro modelinde 6,7 inçlik iPhone 14 Pro Max modeline göre daha belirgin görünecek. 
Tasarım görüntüleri ayrıca akıllı telefonun köşelerini de gösteriyor ve daha yuvarlak bir görünüm için daha geniş yarıçapa sahip olduğu hemen fark ediliyor. Apple, daha geniş arka kamera kurulumu nedeniyle iPhone 14 Pro’nun köşe yarıçapını değiştirmek zorunda kalmış olabilir.
iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'in arka kamera kurulumu, cihaz çerçevelerinin köşe yarıçapıyla geniş ölçüde eşleşiyordu. Ancak Apple iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ile kamera dizilerinin boyutunu büyütünce, hiçbir cihaz köşeleriyle eşleşmedi. iPhone 12 Pro Max ve iPhone 13 Pro Max'in kamera dizileri arasındaki fark küçük olsa da, iPhone 12 Pro ve iPhone 13 Pro arasındaki fark belirgin.
Kamera alanı, lensler ve paslanmaz çelik çerçevenin köşeleri arasındaki uyumsuzluğun iPhone 14 Pro’da çok şiddetli hale gelmesiyle Apple tasarım değişikliği yapabilir. 
Yeni, daha büyük köşe yarıçapları, arka kamera dizisi alanının yuvarlatılmış köşeleriyle hala tam olarak eşleşmiyor ancak önemli ölçüde daha yakın. Bu düzenleme, cihazın ön tarafında gözle görülür değişikliklerle kendini gösteriyor. Prosser, iPhone 14'ün benzersiz bir mor renk seçeneği ile piyasaya çıkacağını ileri süren önceki söylentileri de destekliyor. Pro modelleri için beklenen Grafit, Gümüş ve Altın renk seçeneklerinin tasvirleri de var.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...