Instagram çalışanlarından İran'a rüşvet suçlaması

Düzenleyen: / Kaynak: BBC News
Instagram çalışanlarından İran'a rüşvet suçlaması

TEKNOLOJİ Haberleri  / BBC News

Instagram moderatörlerinden İran’a şok bir suçlama geldi. İki içerik moderatörü, İran istihbarat yetkililerinin gazetecilerin ve aktivistlerin Instagram hesaplarını kaldırmaları için kendilerine para teklif ettiğini ileri sürdü.

Sosyal medya devi Instagram’ın moderatörleri, BBC Farsça'ya yaptığı açıklamada, “Bir hesabı silmem için bana 5.000 ila 10.000 Euro para teklif edildi.” dedi. Özellikle de İran kökenli Amerikalı yazar ve aktivist Masih Alinejad'ın hesabını kaldırmak için para teklif edildiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl ABD adalet bakanlığı, İranlı ajanların New York’ta yaşayan Alinejad’ı kaçırmaya çalıştığını açıklamıştı. 

Her iki içerik moderatörü de bazı İranlı meslektaşlarını Instagram gönderilerini incelerken ‘rejim yanlısı’ tutum sergilemekle suçladı. Bu arada birçok İranlı Instagram kullanıcısı, ülkelerindeki son hükümet karşıtı protestolarla ilgili paylaşımlarının silindiğini iddia etti. Ülkedeki protestolar İran devlet medyasında çok az yer bulurken İranlılar sahada neler olduğunu öğrenmek için Instagram ve diğer sosyal medya uygulamalarına odaklandı. 

Bununla birlikte, Instagram'ın sahibi Meta Platforms şirketi ve içerikleri denetleyen üçüncü taraf şirket, iddiaların geçersiz olduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...