Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Artık daha güvenli olacak: Anlık mesajlaşma uygulamalarına düzenleme

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Artık daha güvenli olacak: Anlık mesajlaşma uygulamalarına düzenleme

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından anlık mesajlaşma uygulamaları için düzenleme geldi. Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bu uygulamaların artık daha güvenli hale getirileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, şebekeler üstü hizmetlerin yetkilendirileceğini belirtti. Anlık mesajlaşma uygulamalarının bu kapsamda iken, Sayan, "Bu platformlar Türkiye'deki kullanıcılar açısından daha güvenli hale getirilecek." açıklamasını yaptı. 

Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, TBMM'ye sunulan yasa düzenlemesi kapsamında Elektronik Haberleşme Kanunu'na önemli eklemeler olduğunu kaydetti. Düzenlemeyle şebekeler üstü hizmetler olarak adlandırılan anlık mesajlaşma uygulamalarının yetkilendirileceğini ifade eden Sayan, bu platformların Türkiye'deki kullanıcılar açısından daha güvenli hale getirileceğini bildirdi.

Sayan, yetkilendirilen işletmecilerin tüketici hakları, kişisel verilerin korunması, hizmet kalitesi, raporlama ve mali konular gibi yükümlülüklere tabi tutulacağını vurguladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...