Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akıllı telefon kullanıcılarına bir uyarı daha! Kredi kartındaki parayı çalıyor

Düzenleyen:
Akıllı telefon kullanıcılarına bir uyarı daha! Kredi kartındaki parayı çalıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Dijital dünya hayatımızı kolaylaştıran onlarca imkanla dolup taşıyor. Birçoğumuz faturalarımızı, ödemelerimizi ve onlarca banka işlemini telefondaki uygulamalardan yapıyoruz. Ancak cihazınıza indirdiğiniz bir uygulama yüzünden paranız çalınabilir.

Teknoloji devi Google’ın işletim sistemi Android için yeni bir uyarı daha yayımlandı. Android kullanıcılarının uygulama ve oyunları indirdiği uygulama mağazası Play Store’da yine tehlikeli uygulamalar bulundu. Bu tehlikeli uygulamaların kredi / banka kartlarındaki paraları bile çaldığı aktarıldı. 

Google Play Store'da tespit edilen 8 uygulamanın kullanıcıların kredi kartlarındaki paraları çaldığı bulundu. Üstelik bu uygulamaların dünya genelinde toplamda 3 milyondan fazla indirildiği ortaya çıktı. İşte o 8 uygulama;

  1. Razer Keyboard & Theme: 10 binden fazla indirme
  2. Vlog Star Video Editor: 1 milyondan fazla indirme
  3. Funny Camera: 500 binden fazla indirme
  4. Coco Camera: Binden fazla indirme
  5. Creative 3D Launcher: 1 milyondan fazla indirme
  6. GIF Keyboard: 100 binden fazla indirme
  7. Freeglow Camera: 5 binden fazla indirme
  8. Wow Camera: 100’den fazla indirme 

TEHLİKELİ UYGULAMALARA DİKKAT!

Google Play Store'da bulunan bu 8 uygulama Autolycos isimli kötü amaçlı bir yazılıma sahip ve bu yazılım telefonun kontrolünü eline geçirerek kullanıcının haberi olmadan ücretli abonelikler başlatıyor. Bu uygulamalardan herhangi biri ya da birkaçı yüklüyse acilen uygulamayı silin, tüm abonelikleri kontrol edin ve cihazınızı antivirüs uygulaması ile hemen tarayın. 

Akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulamalara çok dikkat etmenizde fayda var. Benzer zararlı yazılımların özellikle tasarım, video / fotoğraf düzenleme ve oyun uygulamalarında tespit edildiğini unutmayın. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...