Xiaomi Tesla'ya unutamayacağı bir çelme taktı: İnsansı robotun ilk prototip ürünü sahnede

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Xiaomi Tesla'ya unutamayacağı bir çelme taktı: İnsansı robotun ilk prototip ürünü sahnede

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, düzenlediği tanıtım etkinliğinde yeni akıllı telefon ve kulaklığının yanı sıra insansı robot prototipini de gösterdi. İnsansı robotuyla tüm dünyanın karşısına çıkan yükselen teknoloji devi Xiaomi böylece insansı robot geliştiren diğer rakibi Tesla’yı geride bıraktı.

Xiaomi geliştirmeye devam ettiği insansı robotunun özelliklerini tanıttı. ‘CyberOne’ isimli insansı robotun 177 santimetre boya ve 52 kilogram ağırlığa sahip olduğu açıklandı. ‘Metal Bro’ (metal erkek kardeş) lakaplı CyberOne’ın Aslan burcu olduğu da açıklandı. Aslan burcu 22 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında doğanlar için kullanılıyor ve muhtemelen prototip 11 Ağustos günü tanıtıldığı için  ‘Aslan’ olarak tanımlandı. 

Xiaomi Tesla'ya unutamayacağı bir çelme taktı: İnsansı robotun ilk prototip ürünü sahnede(Foto: Xiaomi)

İnsansı robot, kavisli OLED panel şeklindeki yüzüyle dünyayı üç boyutlu olarak görebiliyor. 85 tür çevresel sesi ve 45 tür insan duygusunu tanımlamak için iki mikrofonla duyabiliyor. Gövdesi 13 eklemden oluşan toplam 21 serbestlik derecesine sahip iken üst ekstremite aktüatörleri 30Nm'ye kadar çıkış torkuna sahip. Yumuşak bir dokunuş için 1Nm'ye kadar hassasiyetle çalışabilir. Bacakları 300 Nm'ye kadar anlık tepe torku olan aktüatörler tarafından desteklenmekte. Ama elbette CyberOne, ABD’li Boston Dynamics şirketinin Atlas robotu kadar çevik değil.

XIAOMI ROBOT LEI JUN’A ÇİÇEK VERDİ 

Sahnenin ortasına kısa bir yürüyüşten sonra çıkan CyberOne, şirket CEO’su Lei Jun'a bir çiçek verdi. Ayrıca Lei Jun ile bir selfie de çektiler. İnsansı robot ardından herhangi bir kaza ya da aksaklık olmadan sahneden çıktı. 

Xiaomi Tesla'ya unutamayacağı bir çelme taktı: İnsansı robotun ilk prototip ürünü sahnede(Foto: Xiaomi)

Ağustos 2021’de Xiaomi, CyberDog isimli robot köpeğini tanıtmıştı ve CyberOne, Xiaomi Robotik Laboratuvarından çıkan ikinci ürün olarak kayıtlara geçti. Sürpriz canlı demoya rağmen Lei Jun, şimdilik her CyberOne'ın yaklaşık 89 bin dolar ile 110 bin dolar arasında bir fiyata mâl olacağını açıkladı. Şirketin seri üretime geçmesi biraz zaman alabilir. O zamana kadar Xiaomi, ilk insansı robotuna yeni yetenekler eklemeye devam edecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...