Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alışveriş sitelerinde akıl almaz olay! Yasa dışı silah satışı tespit edildi

Düzenleyen:
Alışveriş sitelerinde akıl almaz olay! Yasa dışı silah satışı tespit edildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Alışveriş yapmak için milyonlarca insanın tercihi e-ticaret siteleri oluyor. Ancak İngiltere'de alışveriş siteleri üzerinden yasa dışı şekilde çeşitli silahların satışa sunulduğu ortaya çıktı. Çevrim içi alışveriş platformlarına ‘sorumluluk alma’ çağrısı yapıldı.

İngiltere’nin tüketici kuruluşu ‘Which?’in yaptığı araştırmaya göre, e-ticaret siteleri üzerinden yasa dışı olarak bıçak, kılıç ve cop gibi silah türleri satılıyor. Tüketici örgütü e-ticaret şirketleri Amazon, eBay, Wish ve AliExpress’in sorumluluk alması için çağrıda bulundu. Ayrıca bu tür silahların İngiltere’de 2019’da yasallaşan ‘Saldırı Silahları Yasası’ kapsamında olduğu ve satılmasının ve bulundurulmasının yasak olduğu açıklandı. 

ÇEŞİTLİ SİLAH TÜRLERİ BULUNDU

Araştırmaya göre, Amazon’un alışveriş sitesinde satılması ve bulundurulması yasak olan bir cop türü satıldı. Satışı yapan kişiler, özel karakterlerle silahları adlandırdığı için Amazon’un yapay zekalı sistemi silah satışını tespit edemiyor. eBay sitesinde, yasa dışı parmak eklemleri, kılıçlar ve yarım metreden uzun bıçaklar satılıyor. AliExpress'in sitesinde ise parmak eklemi gibi görünen fiske bıçakları, gizli bıçaklar ve ‘kendini savunma halkası’ denilen silah türleri satılıyor. Son olarak, Wish’in e-ticaret sitesinde de gizli bıçaklar ve kemer tokası bıçaklarının satışa çıkarıldığı açıklandı.

E-ticaret şirketleri tespit edilen tüm bu silahların satıştan kaldırıldığını, satışa sunanlar hakkında soruşturma başlattıklarını ve bundan sonraki süreç için daha dikkatli olacaklarını bildirdi.  

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...