Konum bilgisini toplayan Google'a 58 milyon dolarlık ceza

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian, AA
Konum bilgisini toplayan Google'a 58 milyon dolarlık ceza

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Guardian, AA

Teknoloji devi Google, konum geçmişi kapalı olarak ayarlandığında bile bazı Android telefon kullanıcılarının verilerini kaydettiği için cezaya çarptırıldı. Avustralya’da Federal Mahkeme şirkete 58 milyon dolarlık ceza verdi.

Google, kişisel konum verilerinin toplanması konusunda kullanıcıları yanılttığı için Avustralya Rekabet ve Tüketici Kurulu ile mahkemelik olmuştu. Mahkeme, Google'ın Ocak 2017 ile Aralık 2018 arasında Android mobil cihazları aracılığıyla toplanan kişisel konum verileri hakkında bazı müşterileri yanlış yönlendirdiğini tespit ettiği bildirildi. Avustralya'da 1,3 milyon Google kullanıcısının etkilenmiş olabileceğini tahmin eden Kurul, Ekim 2019'da Google'a ve şirketin yerel birimine karşı dava açtı.

Dava, bir kullanıcının konum geçmişi kapalı olarak ayarlandığında ancak web ve uygulama etkinliği açık olduğunda ve uygulamalarından biri kullanıldığında Google'ın konum verilerini toplamaya ve bunlara erişmeye devam edip etmeyeceğinin belli olmaması üzerine açıldı. Şirketin ayrıca, kamuoyunu yanıltmaya meyilli davranışlarla ve bir servisin performans özellikleri hakkında yanıltıcı beyanlarda bulunmasıyla ilgili diğer iki tüketici yasasını ihlal ettiği de tespit edildi.

Bugün gerçekleşen federal mahkeme duruşmasında taraflar arasında adil ve makul olarak 60 milyon dolarlık bir cezanın kabul edildiği açıklandı. Ayrıca Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Google’ın iyileştirici önlemler aldığı da belirtildi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Guardian, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...