WhatsApp'tan gelen bu linke sakın tıklamayın! Dolandırıcılardan "8 Mart Kadınlar Günü" tuzağı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan gelen bu linke sakın tıklamayın! Dolandırıcılardan "8 Mart Kadınlar Günü" tuzağı

TEKNOLOJİ Haberleri

8 Mart Kadınlar Günü’ne kısa bir süre kalırken dolandırıcıların yeni oyunu da ifşalandı. Türkiye’nin popüler alışveriş sitelerinden birisi olan Trendyol’un adını kullanarak yeni bir dolandırıcılık yöntemi hazırlayan dolandırıcılar yolladıkları sahte bağlantılar ile vatandaşı tuzağına düşürüyor. Peki, Trendyol Kadınlar Günü hediyesi doğru mu? İşte detaylar…

Kadınlar Günü’nün yaklaşması sebebiyle dolandırıcılar yeni bir yöntemle vatandaşı tuzağına çekmeye çalışıyor. WhatsApp ya da sosyal medya mecralarından “Tebrikler! Kadınlar Günü hediyesi kazandınız” tarzı mesajlar alan kullanıcılar konuyla ilgili “Trendyol Kadınlar Günü hediyesi doğru mu?” sorusuna yanıt arıyor. WhatsApp veya sosyal medya mecralar üzerinden gelen bağlantı linklerine tıklamadan önce iki kez düşünün. Çünkü kimse size ücretsiz telefon, para veya hediye vermek istemeyecektir. Peki, Trendyol Kadınlar Günü hediyesi doğru mu?

WhatsApp'tan gelen bu linke sakın tıklamayın! Dolandırıcılardan

TRENDYOL KADINLAR GÜNÜ HEDİYESİ DOĞRU MU?

“Trendyol Kadınlar günü hediyesi” adı altında son dönemde birçok kullanıcı mesaj almaya başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dolandırıcılar "Trendyol kadınlar günü hediyesi. Anket aracılığıyla Galaxy S21 FE'ye sahip olma şansınız olacak." duyurusu yaparak tüketicileri spam olan linklere çekmeye çalışıyor. Dolayısıyla sizlere yollanan bu linkler sahtedir ve itibar etmeyiz.

LİNK DOLANDIRICILIĞI NEDİR?

Link dolandırıcılığı, internet üzerindeki dolandırıcılık türlerinden biridir ve kullanıcıların, zararlı bir siteye yönlendirilerek kişisel bilgilerinin çalınması ya da kötü amaçlı yazılımların bilgisayarlarına yüklenmesi gibi amaçlarla yapılan bir dolandırıcılık türüdür.

Bu dolandırıcılık türünde, kullanıcılara bir bağlantı (link) gönderilir ve bu bağlantı, güvenilir bir site veya kuruluş gibi görünür. Ancak, gerçekte bu bağlantı, zararlı bir siteye veya sahte bir siteye yönlendirir. Kullanıcılar, sahte siteye girdiklerinde, kişisel bilgileri istenir veya kötü amaçlı yazılım yüklemesi yapılır. Bu yöntem, genellikle sosyal medya, e-posta veya mesajlaşma uygulamaları gibi iletişim kanalları üzerinden kullanıcılara gönderilen linklerle gerçekleştirilir.

Link dolandırıcılığı, son yıllarda artan bir şekilde görülmekte ve internet kullanıcıları için önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle, internet kullanıcıları, bilinmeyen kaynaklardan gelen linkleri tıklamaktan kaçınmalı ve güvenliği artırmak için güvenilir bir antivirüs programı kullanmalıdırlar.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...