Türkiye de listede! Elon Musk’tan herkese kıyak: Starlink fiyatında büyük indirim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye de listede! Elon Musk’tan herkese kıyak: Starlink fiyatında büyük indirim

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder iş insanı Elon Musk tarafından kurulan ve halen CEO koltuğunda Musk’ın oturduğu SpaceX şirketi, küresel uydu interneti hizmetinin fiyatında ciddi bir indirime gitti.

Özel uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, şimdiye kadar 50’den fazla ülkede Starlink internet uydularını aktif etti. Bu ülkelerin arasında şimdilik Türkiye yok. Daha önce 2021 yılında Türkiye’ye gelmesi beklenen Starlink internet uydusu hizmeti önce 2023’e ve şimdi de 2024 yılına ertelendi. Ancak Starlink fiyatları konusunda Türkiye’yi de ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

SpaceX şirketinin Starlink hizmetinin depozito fiyatını düşürdüğü ortaya çıktı. Daha önce 99 dolar olan depozito fiyatı artık Türkiye dahil onlarca ülkede 9 dolar olarak değiştirildi.

Öte yandan, Starlink’in Türkiye’de aktif edileceği tarih merakla bekleniyor.

STARLINK DEPOZİTO ÜCRETİ NEDİR?

Peki, Starlink depozito ücreti nedir? Eğer Starlink hizmetini kullanabilmek için depozito ücreti öderseniz uydu interneti hizmeti bulunduğunuz bölgede kullanıma sunulunca öncelikli abone olursunuz. Böylece firma, internet hizmetinden faydalanabilmeniz için gerekli olan ekipmanları depozito ödeyenlere daha önce ulaştırıyor.

Bu arada, depozito ücreti, Starlink bölgenizde aktif edildiğinde, hizmeti kullanabilmek için satın almanız gereken ekipmanlara (çanak anteni benzeri terminal) ödeyeceğiniz meblağdan düşüyor. Ayrıca şirket iade talebi yapmanız halinde bu parayı geri verebiliyor.

STARLINK TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Peki, Starlink Türkiye fiyatı ne kadar? Henüz bu sorunun net bir cevabı yok ancak ABD’deki abonelik fiyatlarına bakacak olursak, döviz kurunu dikkate aldığımızda abonelik ücretinin de ekipman ücretinin de oldukça yüksek olabilme ihtimali bulunuyor.

ABD’de Starlink ekipmanlarının fiyatı 600 dolar ile 2 bin 500 dolar arasında ancak bu para sadece tek bir defa ödeniyor. Starlink’in aylık abonelik ücreti ise 90 dolar ila 500 dolar arasında değişmekte.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...