Twitter'ın 'mavi tik'inden utanan varsa bu özellik tam size göre: 'Gizleme' seçeneği ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'ın 'mavi tik'inden utanan varsa bu özellik tam size göre: 'Gizleme' seçeneği ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter Blue abonelik hizmetini tüm dünyada aktif etti. Şimdi ise Twitter’ın ücretli abonelik sistemine gelecek bir özellik ortaya çıktı. Ama bu oldukça ilginç bir özellik; Twitter’a ücret ödediğinizi kimse bilmesin istiyorsanız tam size göre bir seçenek piyasaya sürülebilir. Mavi tik nasıl gizlenir? İşte Twitter mavi tik gizleme seçeneği...

Tersine mühendislik yöntemi kullanarak uygulamalara gelecek özellikleri tespit eden Alessandro Paluzzi, yine enfes bir Twitter özelliğini daha ortaya çıkardı. Bu henüz herkese sunulmamış olan özellik Twitter Blue abonelerini ilgilendiriyor. Twitter’ın ayrıcalıklı özelliklerini kullanmak için Blue’ya abone olduysanız ancak profilinizde ‘mavi tik’ yani doğrulanmış hesap rozetinin görülmesini istemiyorsanız (ya da Twitter’a para ödediğinizin bilinmesini istemiyorsanız) tam size göre bir özellik geliyor.

Twitter'ın 'mavi tik'inden utanan varsa bu özellik tam size göre: 'Gizleme' seçeneği ortaya çıktı

Twitter, mavi tik işaretini gizleme seçeneğini test ediyor

Engadget sitesinin haberine göre, Paluzzi, Twitter Blue’da yeni bir şey fark etti. Henüz test aşamasındaki bir özellik mavi tik işaretini gizlemeye yönelik bir seçenek sunuyor.İsteyenler mavi tik işaretini profilinde göstermeye devam edebilecekler ancak kullanıcılar isterse doğrulanmış hesap rozetlerini bu seçenek sayesinde gizleyebilecek.

TWITTER MAVİ TİK GİZLEME SEÇENEĞİ GELİYOR

Peki, 'bu özellik ne işe yarayacak' derseniz bunun tam olarak bir açıklamasını yapmak oldukça zor. Belki de bazı kullanıcılar, Twitter’ın Blue abonelerine sunduğu yani sadece Twitter’ı kullanmak için para ödeyen kişilere sunduğu özellikleri kullanmak istiyor ancak ‘mavi tik’in profilde isminin yanında görünmesini istemiyordur. Ayrıca bir ünlüyle aynı ad soyadı taşıyan bazı kişiler de karıştırılmamak için mavi tik almak istemiyor olabilir. İşte Twitter’ın düşündüğü kullanıcı kitlesi bu olabilir. 

Mavi tik işaretini gizleyenler, çok uzun bir tweet yazmadığı ve yalnızca Blue'ya özel özellikleri diğer kullanıcıların gözüne sokmadığı sürece Twitter’a para ödediğini gizleyebilir. Bununla birlikte, mavi tik işaretini gizleseler bile yine de Twitter Blue'ya abone olmak isteyenlerin, resmi bir kimlik belgesini Twitter’a onaylatmaları gerekecek.

Bu arada, Twitter, 1 Nisan’dan itibaren eski mavi tik işaretlerinin hesaplardan kaldırılacağını açıkladı. Yani Blue aboneliği herkese sunulmadan önce mavi tik alan hesaplar, eğer Blue’ya abone olmazsa onaylanmış hesap rozetlerini kaybedecek. Ayrıca Twitter, devlet yöneticileri ve devlet kurumlarına ‘gri tik’ vermeye başladı.

(Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...