Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarihî olmaktan çıktılar: İki han iki utanç

Düzenleyen:
Tarihî olmaktan çıktılar: İki han iki utanç

TÜRKİYE Haberleri

Bursa’da Pirinç Han’ın 7 dükkânına çelik kapı takıldı... Vaiziye Medresesi olarak yaptırılan hanın yolu ise demir parmaklıkla çevrildi.

Bursa’da 2’nci Beyazıt tarafından 1508 yılında yaptırılan Cumhuriyet Caddesi’ndeki Pirinç Han’a gidenler, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına dönüyor. Üst kattaki iş yerlerinde 6 çelik kapının kahverengi, yeni takılan bir kapının ise beyaz renkte olması sebebiyle tarihi Pirinç Han’ın tarihî dokusu bozuluyor. Takılan çelik kapılarla tarihî hanın dokusunun bozulduğunu ve çirkin bir görüntü oluştuğunu söyleyen vatandaşlar duruma tepki göstererek, ahşap kapı takılmasını istedi. Çelik kapıları taktıranlar ise hırsızlığa karşı bu tedbiri aldıklarını dile getiriyor. Millî Emlak Müdürlüğü yetkilileri, çelik kapılarla ilgili şikâyetler aldıklarını, gerekli incelemeden sonra işlem yapılacağını söyledi.

Bursa’da, Yıldırım Bayezid’in Ulucami’nin batı kapısı karşısında 1425 yılında Vaiziye Medresesi olarak yaptırdığı hanın yolu, kendisine ait olduğunu iddia eden bir esnaf tarafından demir parmaklıklarla çevrildi. Ulucami yanından hana girişi sağlayan yol, handa 4 dükkânı bulunan Ali Küçük isimli esnaf tarafından kapatıldı. Hanın cezaevine döndüğünü belirten esnaf, “Komşularımızla demir parmaklıkların arkasından konuşuyoruz. Yetkililerin bu duruma acilen çare bulmasını istiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...