Türkiye rahatlamayı konuşurken 7 ilde kısıtlama geldi...

Düzenleyen:
Türkiye rahatlamayı konuşurken 7 ilde kısıtlama geldi...

TÜRKİYE Haberleri

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı vaka haritasında kritik seviyede bulunan iller ilave tedbirler alındı. Bazı illerde Bazı illerde, ev ziyaretleri, düğün, kına bazı illerde sokakta oturup çay içmek yasaklandı.

İşte il il yasaklar.

SAKARYA: Şehir genelinde düğün, nişan, nikah, kız isteme gibi etkinliklerin yanı sıra tüm spor salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart'tan itibaren 15 gün süreyle yapılmamasına karar verildi. Sinema salonlarının faaliyetlerine verilen ara da 1 Nisan'a kadar uzatıldı.  Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan afişlerin tüm belediyeler tarafından bilbordlara asılması sağlanacak. OSB ve küçük sanayi sitesi gibi iş yerlerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılacak.

SAMSUN: Samsun'da işlek caddelerde HES kodu uygulaması başlatıldı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı: - "Mecidiye, Saathane gibi vatandaşların yoğun olduğu yerleri yerel yönetimlerle birlikte kapatmak suretiyle HES kodu uygulaması yapacağız. Buralarda fazla kalabalıkların oluşmasını mutlakla engelleyeceğiz" dedi. 

TRABZON: Trabzon'un 8 ilçesindeki toplam 68 yerleşim yerinde, Kovid-19 nedeniyle karantina uygulanması kararlaştırıldı. Kentte 4 mahalle, 4 apartman ve 60 hanede karantina tedbirleri uygulanıyor.

ORDU: Yaylalara izinsiz çıkış yasağı getirildi. Ev içi bulaşın önüne geçilmesi için misafir kabul etme, misafirliğe gitme, taziye amaçlı ev ziyareti, gün yapma gibi sosyal faaliyetlere izin verilmemesi kararlaştırıldı. Apartman ve Site yöneticileri vasıtasıyla apartman ve site gibi toplu yaşam yerlerinin ortak kullanım alanlarının toplu bir şekilde kullanılmasının engellendi.

RİZE: Hafta sonu köy evlerine gitmekten kaçınılması istenerek köyde sosyal mesafeye uymayan ziyaretlere yönelik denetimlerin artırılması, muhtarların, apartman-site yöneticilerinin yönetiminde bulunduğu alanda salgın kurallarına aykırı davranışlara müsaade etmemesi ve anında ilgili birimlere gerekli bildirimleri yapması kararlaştırıldı.

OSMANİYE: Koronavirüse yakalananların evlerinde değil yurtlarda karantinaya alınması kararlaştırıldı.

TOKAT: İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca kentte düğün, nişan, nikah gibi etkinliklerin 1 Mart'tan itibaren 10 gün süreyle yapılmamasına karar verildi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...