Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MSB: 2 PKK/YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
MSB: 2 PKK/YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen bir son dakika haberine göre Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığındaki 2 PKK/YPG’li terörist, kahraman komandolarımızın başarılı operasyonuyla etkisiz hâle getirildi.

Terörle mücadele kapsamında; Milli Savunma Bakanlığı 24 Ağustos 2016 tarihinde Suriye’nin kuzeyine bir operasyon başlatma kararı almış, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce icra edilen Fırat Kalkanı Operasyo'nunda PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin sınırdaki varlığına son verilerek binlerce terörist etkisiz hale getirilmişti.

6 ay kadar süren operasyonlar kapsamında TSK ve Özgür Suriye Ordusu Cerablus ve Bab'ı da DEAŞ'tan kurtarmıştı. 

Harekatın tamamlanmasının ardından Suriye'nin kuzeyinde Azez ile Cerablus ilçeleri arasında kalan güvenli alanFırat Kalkanı Harekatı bölgesi olarak anılmaya başlandı. 

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve istikrarın sağlanması güvenlik çalışmalarına öncelik veren Türkiye bölgede teröristlere geçit vermiyor.

2 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB'nin Twitter hesabından yapılan son açıklamada da, Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığındaki 2 PKK/YPG'li teröristin, komandoların başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirildiği, bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği bildirildi.

 

 

 
Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...