Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ertuğrul Gazi'ye ilk LNG nakli başladı

Düzenleyen:
Ertuğrul Gazi'ye ilk LNG nakli başladı

TÜRKİYE Haberleri

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde demirli olan Türkiye'nin ilk yüzer sıvı doğal gaz (LNG) depolama ve gazlaştırma gemisi Ertuğrul Gazi'ye LNG nakli başladı.

 

25 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle faaliyete başlayan Botaş-Dörtyol FSRU Terminali'ndeki Ertuğrul Gazi'nin yanına yanaşan Bahama bandıralı Berge Arzew gemisi, Cezayir'den yüklediği LNG'yi aktarıyor.

TRANSFER 4 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Gemiden gemiye yapılan LRG transferinin 2 Temmuz Cuma günü tamamlanacağı belirtildi.

Berge Arzew'in nakledeceği 132 bin metreküp LNG'yi Ertuğrul Gazi yaklaşık 85 milyon metreküp doğal gaza dönüştürecek.

Nakledilen LNG'yi gazlaştırma özelliğine sahip Ertuğrul Gazi, ihtiyaca göre bu gazı kendi deposunda tutabildiği gibi doğal gaz boru hattı sistemine de aktarabiliyor.

Ertuğrul Gazi'ye ilk LNG nakli başladı

GÜNLÜK KAPASİTENİN %8,2'SİNİ KARŞILAYACAK

Ertuğrul Gazi gemisi, günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesiyle Türkiye'de sisteme verilebilen günlük doğal gaz kapasitesinin yüzde 8,2'sini karşılayabilecek.

Nisanda Hatay'a ulaşan geminin toplam doğal gaz depolama kapasitesi ise 108 milyon standart metreküp seviyesinde bulunuyor. Uzunluğu 295, genişliği 46, yüksekliği 63 metre olan Ertuğrul Gazi'nin Türkiye'nin enerji arz güvenliğine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...