'Tosuncuk'a bir dava daha!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Tosuncuk'a bir dava daha!

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Ağır ceza mahkemesi Mehmet Aydın hakkında, 784 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan yeni iddianameyi kabul etti.

Binlerce kişiyi dolandırarak vurgun yapan 'Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından yürütülen soruşturmada hazırlanan yeni iddianame mahkemece kabul edildi.

Dosyaya ayrı bir esas numarası verilirken, duruşma günü henüz belirlenmedi.

Mehmet Aydın'ın, hakkında açılan bu davanın yanı sıra iki ayrı davadan da aynı mahkemede yargılaması sürüyor.

130 MAĞDURU 2 MİLYONUN LİRANIN ÜZERİNDE ZARARA UĞRATMIŞLARDI

Soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda, sistem üzerinden 130 müştekinin toplamda 2 milyon 278 bin 393 lira zarara uğratıldığı vurgulanan iddianamede, şüphelilerin bilişim sistemleri araç olarak kullanılıp ticaret şirketlerinin faaliyeti kapsamında müştekilere yönelik nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri açıklandı.

2 BİN 600 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, bu kapsamda Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin 130 mağdura yönelik "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 784'er yıldan 2 bin 608'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...