TAG Otoyolu'nda atık sızıntısı: Vali son durumu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
TAG Otoyolu'nda atık sızıntısı: Vali son durumu açıkladı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Gaziantep batı ve kuzey gişeleri arasındaki kısmına Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık havuzunda biriken atık sızdı. Yaşanan sızma sonucu yol çift taraflı trafiğe kapatılırken, atık arasında mahsur kalan bir tırın şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Atığın olduğu bölgede bazı araçların da mahsur kalmış olabileceği iddia edildi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık havuzunda birken atık bilinmeyen bir nedenle sızarak TAG Otoyolu'na aktı.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Gaziantep batı ve kuzey gişeleri arasındaki kısmına Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık havuzundan atığın sızması sonucu yol çift taraflı trafiğe kapatılırken, atıklar arasında mahsur kalan bir tırın şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

DRON İLE ARAMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Bölgede çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri bir taraftan otoyoldaki atığı temizlerken, diğer taraftan da ısıya duyarlı dron ile arama çalışması yapıyor.

TAG Otoyolu'nda atık sızıntısı: Vali son durumu açıkladı

İtfaiye ekipleri, ısıya duyarlı dron ile çamur yığını altında araç ya da insan kalıp kalmadığını kontrol ediyor.

TAG Otoyolu'nda atık sızıntısı: Vali son durumu açıkladı

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Olay sonrası bölgeye gelerek inceleme yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, atığın yoldan boşaltılması için çalışmaların yoğunlaştırıldığını ve olay nedeniyle ölen kimsenin olmadığını söyledi.

TAG Otoyolu'nda atık sızıntısı: Vali son durumu açıkladı

VALİ SON DURUMU AÇIKLADI

Atık sızıntısı faciasının yaşandığı TAG Otoyolu’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, yola sızan atığın yaklaşık yüzde 80’inin tahliye edildiğini belirterek, “3-4 saat içerisinde yolun normale döneceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) atık çamur havuzundaki sızıntı nedeniyle kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’ndaki çalışmalar sürüyor. Facianın yaşandığı bölgeye gelen Gaziantep Valisi Davut Gül, yaklaşık 10 saattir devam eden atık tahliye çalışmaları hakkında bilgi aldı. OSB Başkanı Cengiz Şimşek ve diğer yetkililerle görüşen Vali Gül, yoldaki çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Yaşanan olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını vurgulayan Gül, TAG Otoyolu’nun kapanan kısmının öğlenden sonra trafiğe açılmasını beklediklerini kaydetti.

TAG Otoyolu'nda atık sızıntısı: Vali son durumu açıkladı

YÜZDE 80'İ TAHLİYE EDİLDİ

Atığın tahliye boyutunun tırdan belli olduğunu ifade eden Vali Davut Gül, “Dün yaklaşık olarak 2,5 metre hatta yer yer 3 metreye yakın bir atık çamuru vardı. Atığın yaklaşık yüzde 80’i tahliye edildi. Başta Organize Sanayi Bölgesi’nin kendi ekibi olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve buna benzer bütün kurumlar geceden beri koordineli şekilde çalışıyorlar. AFAD, Jandarma ve Emniyet ekipleri de kendi alanında çalışıyor. Tırın şoförü ilk etapta zaten kurtulmuştu. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Burada herhangi bir araç kalmadı. Çok daha ileride çamurdan dolayı bir araç kaza yapmıştı. 4 hafif yaralı vardı. Onun dışında çok şükür bir sıkıntı yok. 3-4 saat içerisinde yolun normale döneceğini tahmin ediyoruz. Yolun öğlenden sonra açılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...