Pusat narkoz kurbanı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Pusat narkoz kurbanı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Bursa'da, kulakları doğuştan kafatasına yapışık olduğu için ameliyata giren ve hayatını kaybeden Pusat Kaya'nın ön otopsi raporu gerçeği ortaya çıkardı. Pusat'ın, kanında normal bir insana verilmesi gereken ilacın 3 katına rastlandı.

Bursa'da doğuştan kulakları kafatasına yapışık olduğu için ameliyata giren ve narkozdan öldüğü öne sürülen 4 yaşındaki Pusat Kaya'nın ön otopsi raporu gerçeği ortaya çıkardı. Otopsi raporuna göre, Pusat'ın kanında 14 bin 188 nanogram/mililitre (ng/ml) Lidokain (hissizleştiren ilaç) ve bin 231 nanogram/mililitre Aktraküryum Bezilat'a (kas gevşetici) rastlandı. Baba İrfan Kaya, normal bir insana verilmesi gereken anestezi ilaçlarından Lidokain oranının bin 500 ile 5 bin 100 ng/ml arasında olması gerektiğini söyleyerek oğluna 3 kat fazla ilaç verildiğini söyledi. Acılı nbsp;baba İrfan Kaya, hastane ve narkozu veren kişi hakkında şikayetçi oldu.


TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...