THY ilk yarıyı 164 milyon TL karla kapattı

- Güncelleme:
THY ilk yarıyı 164 milyon TL karla kapattı

Ekonomi Haberleri

Türk Hava Yolları 2012 yılının ilk 6 ayına ait konsolide mali tablolarını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi.


Bir önceki nbsp; yılın aynı dönemine göre satışlar yüzde 36 oranında artarak 6,7 milyar TL'ye ulaştı. Net kar bir önceki yıla göre yüzde 142 artarak 164 milyon TL olarak gerçekleşti. Türk Hava Yolları 2012 yılının hem ilk çeyreğinde hem de ikinci çeyreğinde geçen yıla göre daha üstün bir performans nbsp; sergiledi. nbsp; Mevsim etkisi nedeniyle, yılın ilk çeyreğinde elde edilen zarara rağmen, özellikle ikinci çeyrekte sağlanan yüksek performans sonucu yılın ilk yarısında kar'a geçildi. İkinci çeyrekte elde edilen 271 milyon TL esas faaliyet karı ile birlikte yılın ilk yarısında 52 milyon TL esas faaliyet karı elde edildi.
YOLCU SAYISINDA REKOR ARTIŞ
Trafik sonuçlarına bakıldığında yılın ilk yarısında 18 milyon yolcu taşınmış olup yolcu sayısında yüzde 20, arz edilen koltuk kilometrede (AKK) nbsp; yüzde 19, ücretli yolcu kilometrede (ÜYK) ise yüzde 24 artış sağlandı. Yolcu doluluk oranı ise 5,7 puanlık artışla yüzde 75,2 oldu. Dıştan dışa transfer yolcu sayısının toplam dış hat yolcu içerisindeki payı ise 4 puan artışla yüzde 39'a ulaştı. nbsp; Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yayınlanan istatistiklere göre ise küresel havacılık sektöründe aynı dönemde yolcu, AKK ve ÜYK büyümeleri sırasıyla yaklaşık yüzde 7, nbsp; yüzde 6,5 ve yüzde 4,7 olarak gerçekleşti.
UÇAK SAYIYI 194'E ÇIKTI
Yılın ilk yarısında açılan 8 yeni dış hat ile birlikte uçulan dış hat sayısı 157'ye çıkarken, uçak sayısı da 19 adet artışla 151'i dar gövde, 37'si geniş gövde ve 6'sı kargo olmak üzere ilk yarı yıl sonunda 194'e ulaştı.2011 yılının ardından 2012 yılında da Skytrax tarafından Avrupa'nın En İyi Havayolu seçilen Türk Hava Yolları güçlü finansal yapısı ve kaliteli hizmet anlayışı ile başarılı çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...