Bingöl'de hain tuzak: 8 şehit

/ Kaynak: İHA
Bingöl'de hain tuzak: 8 şehit

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bingöl Karlıova 'da polis servis aracının geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 8 polis şehit oldu. Olayda 9 polis yaralandı.

Türkiye pazar gününe Bingöl'den gelen kara haberle uyandı. nbsp;Bingöl-Erzurum Karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, polis aracının geçişi sırasında mayın patladı. nbsp;Olayda 8 polis şehit olurken, 9 polis de yaralandı.
Karlıova'da hafta içerisinde PKK'nın şehir yapılanması olduğu ileri sürülen KCK'ya yönelik bir operasyon vardı.
Operasyonda gözaltına alınanların mahkemeye çıkarılışı nedeniyle Bingöl'den çevik kuvvet ekipleri takviye için Karlıova'ya gitmişti.
Görevini tamamlayan polislerin dönüşü sırasında saat 10.15 sularında patlama meydana geldi.
Patlamanın ardından bölgede operasyonlar başlatıldı.


'TERÖRÜN GÜNDEMİ BELİRLEMESİNE İZİN VERMEYİZ'
Saldırıyla ilgili Konya'da açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Terör ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele sabırla, kararlılıkla devam ederken, bir taraftan da terörün gündemimizi belirlemesine müsaade etmeyeceğiz'' dedi.


KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Bingöl'de meydana gelen patlamada şehit olan polislerin isimleri belirlendi. nbsp;Bingöl'de polis aracı geçtiği sırada yola döşenen mayının patlaması sonucu Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kıcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdilan ve Şehmuz Karakut isimli polislerin şehit olduğu öğrenildi. Patlamada bazı yaralıların isimleri ise Serkan Kabuk, Ali Kırlar, Muhamet Demir, Caner Gülseren, Zafer Şahinli, Yusuf Özbey, Rıza Alper Pınarlı ve küçük bir kız çocuğu olan Nur Zelal İslamoğlu olarak açıklandı.

YARALI POLİSLER;

Hain saldırıda Serkan Kabuk, Ali Kırlar, Muhammet Demir, Caner Gülseren, Zafer Şahinli, Yusuf Özbey, Rıza Alper Pınarlı isimli polis memurları ile bölgede ikamet ettiği öğrenilen Nur Zelal İslamoğlu isimli kız çocuğu da yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...