Bankalar şimdi de belgeden para istiyor

- Güncelleme:
Bankalar şimdi de belgeden para istiyor

Ekonomi Haberleri

Bankaların tüketici kredisi verirken aldıkları dosya masraflarının iadesine karar verilmesinin ardından, iade süreci de yine bankaların gelir kapısı oldu.

Bankaların tüketici kredisi verirken aldıkları dosya masraflarının iadesine karar verilmesinin ardından, iade süreci de yine bankaların gelir kapısı oldu. Tüketiciler Birliği Başkan Vekili Hatice Saadet Kalyoncu, bankaların vermek zorunda oldukları belgelerden fahiş fiyatlar talep ettiklerini bildirdi. Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, "Kredi kullanan tüketicilerden, 'dosya masrafı, ekspertiz, kredi tahsis değerlendirme ücreti gibi bedellerin, müzakere edilmeden alınmasının yasal olmadığı'na dair kararlardan sonra, birçok tüketici hakem heyetlerine başvurdu. Tüketiciler dosya masraflarını belgelendirmek için bankalardan belge istediklerinde, bu belgeyi vermek için 30-250 TL para talep ediyorlar" dedi. Kalyoncu, "Dosya masrafı haksız. Bunu belgelemek isteyen tüketiciden yeniden para istenmesi de haksız. Tüketici vazgeçmeye zorlanıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...