Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ceylanpınar'da hafta sonu da eğitim verilecek

/ Kaynak: AA
Ceylanpınar'da hafta sonu da eğitim verilecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Ra'sulayn'daki çatışmalardan etkilenen ve bu nedenle eğitimin bir süre aksadığı Ceylanpınar'da, öğrencilere "telafi eğitimi" verileceği bildirildi.

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Ra'sulayn'daki çatışmalardan etkilenen ve bu nedenle eğitimin bir süre aksadığı Ceylanpınar'da, öğrencilere "telafi eğitimi" verileceği bildirildi. nbsp;
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, beraberinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eğitim Rehberlik ve Kaynaştırma Grup Başkanı Yurdagül Aydoğan ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müd ürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Kır ile Ceylanpınar'a gitti.
Ceylan İlköğretim Okulu'nda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelip sorunlarını dinleyen Tufan, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan olaylardan dolayı Ceylanpınar'da eğitime 8 gün ara verildiğini hatırlattı.
Öğrencilerin bu sorununu gidermek için bir çalışma başlattıklar ını aktaran Tufan, şunları kaydetti:
"Ceylanpınar'da bu haftadan itibaren 8 hafta boyunca cumartesi günleri öğrencilere telafi eğitimi verilecek. Ayrıca ilçede görev yapan yaklaşık 250 ücretli öğretmenin tatil edilen 8 gün için uğradıkları hak kaybının giderilmesi için de çalışma yapılacak. Yaşanan olaylardan sonra öğretmenlerimizde herhangi bir panik havası görmedim. Bu süre içerisinde 1-2 arkadaşımız dışında zarar gören kimse olmadı. Öğretmenlerimizin morali gayet yüksek, herhangi bir motivasyon eksikliği bulunmuyor. Ancak onların bu tür bir ihtiyacı olursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle görüştük, Ankara'dan da takviye olarak psikolojik destek noktasında çalışmamız olabilir."

-Suriyeli çocukların durumu

Merdan Tufan, Suriye'den gelen sığınmacıların çocuklarının eğitimi için de geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.
Türkiye'deki tüm çadır kentlerde 20 binin üzerinde Suriyeli çocuğun eğitime devam ettiğini ve bu konuda herhangi bir sorun olmadığını ifade eden Tufan, "Sadece öğrencilerin değil yetişkinlerin kurs talepleri de anında karşılanıyor. Temin ettiğimiz usta öğreticiler vasıtasıyla istedikleri alanlarda kurs imkanı sağlıyoruz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...