Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de ateşkes umudu

/ Kaynak: AA
Suriye'de ateşkes umudu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye yönetiminin, İbrahimi'nin Kurban Bayramı süresince yaptığı geçici ateşkes çağrısını inceleyeceği bildirildi. Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Abdülbasit Seyda da, ateşkes çağrısına uyması durumunda, kendilerinin de uyacaklarını belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Suriye'nin, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin ateşkes çağrısını incelemeye hazır olduğunu belirtti. nbsp;
nbsp; Sözcü Makdisi, İbrahimi ile bölgedeki temaslarını da konuşmaya hazır olduklarını belirterek, İbrahimi'nin, "Bölgedeki ülkelere, barındırdıkları, finanse ettikleri ve silah gönderdikleri silahlı gruplar dolayısıyla baskı yapıp yapmayacağını" öğrenmek istediklerini söyledi. nbsp;

MUHALİFLER DE SICAK BAKIYOR
Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Abdülbasit Seyda ise, Suriye rejiminin BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin ateşkes çağrısına uyması durumunda, kendilerinin de uyacaklarını belirtti. Katar'ın başkenti Doha'da temaslarda bulunan Seyda, kaldığı otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''ateşkes çağrısına rejim uyarsa biz de uyarız'' dedi. İbrahimi, Tahran ziyaretinde Suriye'de Kurban Bayramı süresince ateşkes çağrısında bulunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...