İşte Urfa Ceylanı!

/ Kaynak: AA
İşte Urfa Ceylanı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terörle mücadelede kullanılan Heron'ların artık Türk Malı rakibi var. 'Hava Ceylanı'nı Şanlurfa Emniyeti'nde görevli şube müdürü 10 bin TL'ye mal etti. Cihaz, havadan çektiği görüntü ve fotoğrafları anında yerdeki panele yansıtıyor.

nbsp;Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şube Müdürü Oykun İlgin tarafından havadan görüntü alma özelliğine sahip araç geliştirdi. ''Hava ceylanı'' adı verilen insansız hava aracı, Vali Celalettin Güvenç ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun katılımıyla test edildi. Araçla aracın 10 bin TL'ye mal olduğunu belirtti. Uzaktan kumandayla kontrol edilen ''Hava ceylanı'' 8 kanadı ve pervanesiyle gökyüzünde insansız olarak uçabiliyor. Hava aracının tanıtım ve test amaçlı ilk modeli, 2-3 bin metre yükseklikte 10-15 dakika boyunca uçuş yapabiliyor. Üzerindeki gelişmiş kamerayla çektiği fotoğraf ve görüntüleri, yerde kurulan panele yansıtıyor. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...