Antalya'da saldırı: 3 polis şehit

/ Kaynak: İHA
Antalya'da saldırı: 3 polis şehit

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Antalya'da devriye görevi yapan polis ekibine yapılan silahlı saldırıda 3 polis şehit oldu. Olaydan sonra kaçan Çağrı Danışman (32) isimli saldırgan, ölü ele geçirildi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, olayın bir terör saldırısı olmadığını belirterek, "Adli bir vaka. Saldırgan, 2009 yılında şizofren raporu almış" dedi. Şehit polislerden ikisi Konyalı.

Bir ihbar üzerine Muratapaşa ilçesi TRT Caddesi'ne giden motorize polis ekibi, silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu polis memuru Mehmet Çolak (30) şehit olurken, saldırgan bir otomobille kaçtı. Polis ekipleri saldırganın peşine düşerken, emniyet müdür yardımcısı telsizden tüm polislere, "Önce can güvenliğinizi alın ve çelik yeleklerinizi giyin" uyarısında bulundu. Saldırganı yakalamak için tüm Antalya polisi seferber olurken, araç Antalya Bulvarı Cezaevi Kavşağı'nda barikat kuran ekiplerce durduruldu.

#

#

FİLM GİBİ KOVALAMACA
Polisin 'teslim olun' uyarısına ateşle karşılık veren saldırgan, Abdullah Bülbül (34) ve Mustafa Kılıç'ı (45) şehit etti. Burada aracını terk eden saldırgan, yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Kepez ilçesi Fatih Mahallesi'nde izini kaybettiren saldırganın yakalanması için özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Gece görüşlü helikopter de arama çalışmalarına katıldı. Saldırgan müstakil bir evin bahçesinde sıkıştırıldı. Burada polise direnen şahıs, ölü olarak yakalandı. İsminin Çağrı Danışman (32) olduğu belirlenen şahsın üzerinden 2 adet silah çıktı.
Şehitlerin cenazelerinin kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne gelen Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, devriye görevi yapan motosikletli polis ekiplerine açılan ateş sonucu Mehmet Çolak, Abdullah Kılınç ve Mustafa Bülbül isimli polis memurlarının şehit olduğunu açıkladı.

"ŞAHIS ŞİZOFRENİ HASTASI"
Gelişmeler üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda emniyet müdürü, hastaneye gelerek olay hakkında bilgi aldı. Çok sayıda vatandaş da kan vermek için hastaneye akın etti. nbsp;Vali Altıparmak, nbsp;hastane çıkışında Türk milletine başsağlığı diledi.
Olayın bir terör saldırısı olmadığını söyleyen Altıparmak, "Adli bir vaka. Şahıs ölü olarak ele geçirildi. Söz konusu şahıs, 2009 yılında şizofren raporu almış. Çağrı Danışman isimli bir şahıs. 1980 Burdur doğumlu. Maalesef 3 şehidimiz var, asayiş ve yunus ekiplerimizden. İlk şehidimizin ismi Mehmet Çolak. 1982 Konya doğumlu. İkincisi Abdullah Bülbül, Konya doğumlu. Üçüncüsü de Mustafa Kılıç, Burdur doğumlu. Milletimizin başı sağ olsun. Allah yakınlarına sabır versin. Yaralı polis yok. Şizofrenik bir vakada başka bir neden aranmaz. İlk bilgi 2 kişiydi ama onu çok teyit edemiyoruz. Ama olay şizofreni olunca biraz daha tek kişi olması noktasında bir kanaat oluştu. Olayda pompalı ve tabanca var" diye konuştu.
Öte yandan, şehitler için bugün saat 11.30'da İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...