Gazze'de Yazıcıoğlu külliyesi

/ Kaynak: AA
Gazze'de Yazıcıoğlu külliyesi

Politika Haberleri  / AA

Gazze'nin batısında yaptırılan Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temel atma törenine katılan Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, ''Sultan Abdulhamid'e vefalı olacağız, yürüdüğü yolda yürüyeceğiz'' dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici başkanlığındaki heyeti evinde ağırlayan Heniye, yaptığı açıklamada, ''Osmanlı padişahlarından 2. Abdulhamid, Filistin'de Yahudi devleti kurma taleplerine karşı çıktığında Filistin'in İslam toprağı olduğunu, bir karış toprağından bile vazgeçmenin ve orada siyonistlerin bulunmasının caiz olmadığını vurgulamıştı. Sultan Abdulhamid'e vefalı olacağız, yürüdüğü yolda yürüyeceğiz'' ifadelerini kullandı. Dünyada birçok ülkenin Gazze'ye maddi yardım yaptığını belirten Heniye, Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Türk vatandaşlarını hatırlatarak sadece Türkiye'nin hem maddi hem de kanlarıyla yardıma geldiğini vurguladı. Heniye, 14 Kasım'da başlayan ve 8 gün süren son İsrail saldırılarında kazandıkları zaferin arkasında Filistin halkının direnişinin, destek veren İslam ülkelerinin özellikle Türkiye, Katar ve Mısır'ın olduğunu söyledi. ''Son İsrail saldırılarında kazandığımız zafer, Mavi Marmara gemisinde şehit olan Türklerin intikamıdır'' diyen Heniye, resmi ve yerel düzeyde Türkiye'den büyük destek ve yardım gördüklerini belirtti. Heniye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle kurulan 50 milyon dolar değerindeki büyük bir Türk hastanesinin Gazze'de hizmet verdiğini ifade etti. nbsp;

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise Filistin meselesinin yalnız Filistinlileri değil tüm Müslümanları ilgilendiren bir mesele olduğunu ve herkesin destek verip elinden gelen yardımı yapması gerektiğini söyledi. Filistin meselesini savunmanın parti hedefleri arasında bulunduğunu dile getiren Destici, uluslararası toplumdan Gazze'deki ablukanın kalkması için baskı yapmasını istedi. Türk hükümetinden Filistin halkına yaptığı yardımları artırmasını talep eden Destici ''Filistin halkına yardım için Türkiye'de sesimizi yükselteceğiz'' dedi.

BBP Genel Başkanı Destici başkanlığındaki heyet, son İsrail saldırılarından sonra Filistin halkıyla dayanışma içinde olma ve Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temel atma törenine katılma amacıyla Gazze'yi ziyaret etmişti.

DEDEM FİLİSTİN'E CEBİNDEN YARDIM GÖNDERDİ

Osmanlı Padişahlarından 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamit Osmanoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) heyetiyle Gazze'nin batısında Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temel atma törenine katıldı. Osmanoğlu açılış konuşmasında, ''Gazze'de gördüklerimiz yüreklerimizi parçaladı'' dedi. ''Dedem Filistin'e kendi cebinden yardım ederdi, biz torunları da onun yolunda yürümeye çalışıyoruz'' ifadelerini kullanan Osmanoğlu, Türk halkının Filistinlileri sevdiğini, tüm imkanlarıyla Filistin davasına destek olmaya çalıştığını ve bu nedenle her zaman Filistin halkını kucaklayacağını belirtti. Osmanoğlu, ''Özellikle Gazze halkı bizim kardeşlerimizdir, biz onlara sahip çıkacağız ve elimizden gelen tüm imkanlarımızla onlara destek olacağız'' dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Gazze'yi ziyaret etmeleri ve orada yaşanan sıkıntıyı görmeleri temennisinde bulunan Osmanoğlu, ''Yıkımı gördüğümüzde yüreğimiz parçalandı ve özellikle de İsrail'in Gazze saldırılarında füzelerin hedefi olan çocuklara ve halkın haline çok üzüldük'' diye konuştu. Heyet, Gazze ziyareti çerçevesinde Gazze'nin batısında inşa edilecek Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temel atma törenine katıldıktan sonra Gazze'deki Filistin Başbakanı İsmail Heniye ve bazı Filistinli yetkililerle de görüştü.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...