Zoraki barış

Zoraki barış

FUTBOL Haberleri

G.Saray'ın zirvesindeki iki isim Başkan Ünal Aysal ile Teknik Direktör Fatih Terim arasındaki soğuk savaş şimdilik bitti. Ortak menfaatleri ön planda tutan ikili barış pozu verdi.

G.Saray'da Başkan Ünal Aysal ile Teknik Direktör Fatih Terim arasında yaşanan soğuk savaş dün itibariyle son buldu. Peki sarı-kırmızılı kulüpte son 24 saatte neler yaşandı? İstemediği oyuncuların transfer edilmek istenmesinin yanı sıra Ünal Aysal'ın kendisi için "Maaşlı profesyonel" ve "Eleman" şeklindeki ifadelerini bir hayli içerleyen Fatih Terim, Kasımpaşa maçı sonrası soyunma odasında yaklaşık 30 dakika boyunca çok özenle seçilmiş cümlelerle bir bildiri hazırladı. Bütün düşüncelerini kağıda döken Terim, Başkan Aysal'a ince dokundurmalarla dolu eleştirilerini kameralar önünde yaptıktan sonra bildiriyi basın mensuplarına tek tek dağıttırdı.


TERİM'E SARILDI, BERATINI VERDİ
Ünal Aysal ve yönetimi hedef alan açıklamalarının üzerinden 12 saat sonra Divan Kurulu Üyeliği beratını almak üzere G.Saray Lisesi'ne gelen Terim, bahçede Müfit Erkasap'la buluştu. Daha sonra Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, salonun girişinde karşıladığı Terim'i protokol koltuğuna oturttu. Üyelerin alkışları eşliğinde salona giren Başkan Ünal Aysal, Fatih Terim ile kucaklaştı ve ikili yan yana oturdu. Ardından Fatih Terim'e Divan Kurulu beratını Başkan Ünal Aysal verdi. Aysal, dostluk ve barıştan yana olduğunu, bazı yöneticilerin Terim'in sözlerini ağır, incitici bulmasına rağmen dostluk elini resmen uzattı.


KORİDORDA BARIŞ KULİSİ
Başkan Aysal, yakın ve aile dostu Mehmet Ali Birand'ın cenazesi sebebiyle Terim'in beraatını taktıktan kısa bir süre sonra törende ayrıldı. Ve Aysal'ı, yolcu eden isim ise Başkan Yardımcısı Refik Arkan oldu. Aradaki soğuk savaş ve gerginliğin devam etmesini istemeyen Aysal, bunu Arkan'a iletti. Arkan da Aysal'ı uğurladıktan sonra 2.Başkan Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ı yanına alarak salon dışına ayrı özel bir sınıfa geçti. Barış elçisi görevini üstlenen bu üçlü, bir dostluk yemeği planı yaptı ve cenaze sonrası bir araya gelme kararı aldı.


YEMEKTE TULUN'LA BULUŞTU
Fatih Terim, Divan Kurulu berat töreninin ardından sıcağı sıcağına şunları söyledi: "Uzun yıllardır G.Saray'da yaşamadığım bir duyguyu yaşıyorum. Sonuç olarak da dargınlıkların, küskünlüklerin son bulması ve G.Saray camiasının birleşmesi, ortak noktada bir araya gelmesi en büyük temennim." Cenaze sonrası Nişantaşı'ndaki bir restoranda buluşuldu. Fatih Terim, yemekte uzunca bir süre sorun yaşadığı Bülent Tulun ile aynı masadaydı. Aysal, mezarlığa gideceği için "Sorunları çözün" talimatıyla yemekten ayrıldı. Ardından akşam saatlerinde Fatih Terim ve Ali Dürüst'le otelinde bir araya gelen Aysal bütün problemleri masaya yatırdı. Üçlü zirve sonrası Terim'in sıkıntılı olduğu konular bir bir çözüldü. nbsp;




SÖZ DÜELLOSU


gt; nbsp;G.Saray'da Başkan Ünal Aysal'la Teknik nbsp;Direktör Fatih Terim, zaman zaman medya üzerinden birbirlerine sert mesajlar gönderdiler. Terim yönetimin kendinden habersiz transfer çalışmaları yürütmesi ve bazı isimleri medya yoluyla dayatmasına bozulurken, Aysal da tecrübeli çalıştırıcının fazla alıngan davrandığını dile getirdi. İşte o atışmalar:


gt; 15 Mayıs 2011 Ünal Aysal: nbsp;
"Fatih Terim'in kariyeri tartışılmaz ama son senelerde bana heyecanını kaybetmiş gibi görünüyor"


gt; 14 Ocak 2012 Fatih Terim:
nbsp;"Yönetimle paylaştığımız transferler çarşaf çarşaf yazılıyor. Artık biz sadece ihtiyaç bölgesini söyleyeceğiz. Yönetim kimi uygun görürse oynatmaya çalışırız. Zaten alınan futbolcular başarılı olursa yönetimden, başarısız olursa hocadan bilinir."


gt; 17 Ocak 2012 Ünal Aysal: "Hocamız çok başarılı ama alıngan bir yapısı var"


gt; 19 Ocak 2012 Fatih Terim: "Büyüklerimizi kıramayıp döndük. Ben her şey iyi giderken, huzur bozan biri değilim. 'Kol kırılır, yen içinde kalır' sözünü uyguluyorum."


gt; nbsp;28 Ocak 2012 Fatih Terim: nbsp;
"Başkanımız, 'Hocamız isterse bize söyler biz de transfer yaparız' demişti. Olmadı, Söyledik ama yapamadık."


gt; 10 Aralık 2012 Fatih Terim: nbsp;
"Diego veya Sneijder. Nereden, nasıl çıktı bilmiyorum. Bunu başkan benimle paylaşmıştı. Ben de başkanıma bunların yerine Kaka'yı istediğimi söyledim. Bunlara hayır, Kaka'ya evet."


gt; 16 Aralık 2012 Ünal Aysal: nbsp;
"Kaka, katiyetle gelmiyor. O konuda taraftarlarımızın bir beklenti içerisinde olmasın."


gt; 16 Aralık 2012 Fatih Terim: nbsp;
"Vallahi başkanımız zaten gereğini söylemiş. Ama ben de hiç olmazsa duymuş oldum Kaka'nın gelmeyeceğini..."


gt; 7 Ocak 2013 Fatih Terim: nbsp;
"Ben Sneijder'e evet desem 5'ti , 1 hafta sonra evet demediğim için 15 olmuş... Olmayan transferlerin suçu bendeymiş... Ismarlama işlere dikkat etmek lazım. "


gt; 9 Ocak 2013 Ünal Aysal:
"Kulüplerde hiyerarşi vardır. Başkan, onun altında profesyoneller yer alır. Fatih Hocamız çok değerli bir profesyonel. Kulüpten maaş alıyor mu, alıyor. Kontrat bazında çalışıyor."


gt; 16 Ocak 2013 Ünal Aysal: nbsp;
"Fatih Terim'in camiamıza son dereceli yararlı ve faydalı bir eleman olduğunu da buradan tekrar ediyorum."


gt; 18 Ocak 2013 Fatih Terim:
nbsp;"Önüme çıkarılan ve uğraşmak zorunda bırakıldığım şeylerden artık çok sıkıldım ve de çok yoruldum. G.Saray'ın bir elemanı olarak rahat ve huzurlu çalışacağım kişilerle ve olaylarla değil, sahayla, oyunla, futbolcuyla ilgileneceğim ve bir zahmet konsantrasyonumuzun saha dışı olaylarla bölünmediği bir ortam rica ediyorum."
-------------------------------------------------


gt; gt; Kartı yerden kaldırdı
Başkan Ünal Aysal diğer üyelere beratlarını verirken protokol sandalyesinin üzerinde bulunan ismini taşıyan kart yere düştü. Fatih Terim, kartın üzerine basıldığını görünce hemen yerden kaldırdı.


gt; gt; UEFA'nın mimarları!
Eski takım arkadaşları Müfit Erkasap, Bülent Ünder ve Fatih Terim'e Divan Başkanı İrfan Aktar öncelik tanıdı. 176 kişinin berat aldığı törende ilk olarak beratlarını alan üçlü "UEFA Hatırası" pozu da verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...