Reyting için tarih çarpıtılıyor!

Reyting için tarih çarpıtılıyor!

GÜNDEM Haberleri

İlk defa Osmanlı'yla ilgili bir sempozyuma katıldığını belirten Osmanoğlu "Osmanlı'yı konu alan sinema ve diziler, reyting uğruna çarpıtılıyor. Keşke bunlar tarihimizi daha iyi anlatsaydı" dedi

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde "Osmanlı Döneminde Maraş" sempozyumuna katılan Osmanlı döneminde Sultan İkinci Abdülhamid'in dördüncü nbsp;nesil torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ekranlardaki sinema ve dizilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Osmanoğlu, konuşmasında, ilk defa "Osmanlı" konulu bir sempozyuma katıldığını belirterek, aile adına çok gururlandığını söyledi. Tarihin, okullarda ve etrafta yıllarca yanlış anlatıldığını savunan Osmanoğlu "Keşke bu dizi ve sinemalar, Osmanlı'yı daha iyi anlatsaydı. Bu yanlışlar, bizleri doğrulara sürüklüyor. Ne yapıyoruz? Kitapları araştırıyoruz. Bu yüzden her şeyin daha iyisini öğrenmek istiyoruz" diye konuştu. nbsp;Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise şehrin, dünya tarihî boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade ederek, bu kültürel zenginliği ortaya çıkarmak için etkinlikler düzenlediklerini aktardı. nbsp;Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Cemal Tuncer de bir toplumun şekillenmesinde tarihin çok önemli olduğunu ve bunu herkesin çok iyi bildiğini belirtti. nbsp;Bu arada etkinlik kapsamında mehteran takımı, kültür merkezi önünde nbsp;gösteri gerçekleştirdi.Farklı ülkelerden de çok sayıda akademisyenin de katıldığı sempozyum yarın sona erecek.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...