Savunma sanayii rekora koşuyor

- Güncelleme:
Savunma sanayii rekora koşuyor

Ekonomi Haberleri

Yılın ilk 8 ayında ihracatını yüzde 70 artıran savunma sektörü, 2023 hedefini büyüttü.

Savunma sanayi ihracatçıları atağa kalktı. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, savunma sanayi ihracatının büyük bir sıçrama gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Sektör geçtiğimiz seneye oranla 2012'nin ocak-ağustos dönemde ihracatını yüzde 70 oranında artırarak 832 milyon dolar sınırına çıkardı. Yıl sonunu 1.5 milyar dolarlık bir rakamla kapatacağımızı düşünüyorum. 2014 yılında 2 milyar, 2023'de ise 25 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz. Sektörün bunu gerçekleştirecek potansiyeli var" diye konuştu.

##tgvideo## nbsp;

Savunma sanayinde yerli girdi oranının yüzde 50'leri geçtiğini belirten Aliş, "Kara araçları sektöründe bütün sistemler Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp üretilmekte. Savunma sanayinde oluşturulacak yeni strateji çerçevesinde binlerce KOBi oluşturulacak ve ekonomiye katkıda bulunulacak. Bunun için bütün sektör ortak bir çalışma içerisine gireceğiz. Hem pazarın hem sektörün haritasını çıkarıyoruz" dedi.
Amaçlarının yüksek teknoloji üretmek olduğunu bildiren Aliş, "İhracatımızın büyük bir çoğunluğunu Amerika'ya yapıyoruz. Bunu S. Arabistan izliyor. Sırada Orta Asya, Uzakdoğu ve Afrika var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...