CHP'den AK Parti'ye şartlı destek!

CHP'den AK Parti'ye şartlı destek!

Politika Haberleri

Yerel seçimlerin öne çekilmesiyle ilgili anayasa değişikliği için AK Parti ile CHP perşembe günü saat 16:00'da Meclis'te bir araya gelecek. CHP'nin anayasa değişikliğine destek için büyükşehir belediyelerinin sayısını artıran ve bazı küçük belediyeleri kapatan yasa tasarısının geri çekilmesini isteyeceği öğrenildi.

Yerel seçimleri 27 Ekim tarihine çeken Anayasa değişikliğinin Meclis'te referandum eşiğinde kabul edilen nbsp;ardından da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis'e geri gönderilen Anayasa değişikliğiyle ilgili TBMM'de partiler arasında ikili diyaloglar sürüyor. AK Parti, bugün MHP grup başkanvekilleri ile bir araya gelerek yeniden anayasa değişikliğiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. MHP, daha önce desteklediği 27 Ekim tarihinin arkasında olduğunu bildirdi. nbsp;
Ana muhalefet partisi CHP'de ise, MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Edinilen bilgiye göre, CHP, AK Parti'den görüşme talebi gelmesi durumunda, önce tutuklu milletvekilleri konusu hatırlatılacak. CHP, yerel seçimler konusunda AK Parti'ye belirli bir tarih vermeyi düşünmüyor. Ancak CHP'nin Anayasa değişikliğine destek için TBMM'de görüşmeleri devam eden bazı küçük belediyeleri kapatan, büyükşehir belediyeleriyle ilgili yeni düzenlemeler getiren yasanın geri çekilmesi şartını masaya koyacağı ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...