İstanbul'a odaklanacak 400 milyon lira yatıracak

- Güncelleme:
İstanbul'a odaklanacak 400 milyon lira yatıracak

Ekonomi Haberleri

Torunlar GYO 2012 yılında 400 milyon liraya yakın bir yatırım yaparken İstanbul'da gerçekleştireceği projelerle daha da büyüyecek.

İstanbul- Torunlar GYO İstanbul'un en önemli lokasyonlarında prestijli projelerle büyümesini sürdürecek. Torunlar GYO 2012 yılında toplam 400 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirirken 2011-2014 dönemi için açıkladığı 1 milyar liralık yatırım tutarını revize ederek 1 milyon 200 bin liraya çıkardı. Torunlar GYO yarıyıl değerlendirme toplantısına Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ve Torunlar GYO Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kazanç katıldı.

##tgvideo##

nbsp;Aziz Torun, İstanbul'un en önemli lokasyonlarında prestijli projelere imza attıklarını belirterek " Mecidiyeköy - Maslak hattında; Ali Sami Yen Arazisi ve Torun Tower projeleri, kentin Avrupa'ya açılan kapısı olan Basın Ekspres yolu ve Tem Kavşak noktasında ise Mall of İstanbul projesi hızla yükselmeye devam ediyor. İstanbul'un bir başka önemli lokasyonu dünyanın gözbebeği boğaz hattında ise nbsp;Torunlar GYO bünyesine katılması için ihale sürecinin tamamlanmasını beklediğimiz Paşabahçe arazisi projesi yer alıyor. nbsp;Dünyanın marka şehirleri sıralamasında her geçen yıl üst basamaklara tırmanan İstanbul'da yapılan her bir yatırım şüphesiz çok önemli. Biz de Torunlar GYO olarak kentin marka değerine hizmet edecek ve her biri sembol olabilecek projelere odaklandığımız bir dönem yaşıyoruz. 2011 yılında İstanbul portföyümüzün yüzde 44'ünü oluştururken 2014 yılında bu aran yüzde 66'aya çıkacak" dedi. nbsp;Halka arz sonrası portföyümüzde yer alan projelerimiz için 2014 yılına kadar 1 milyar TL'lik yatırım hedefi açıkladıklarını söyleyen Torun " Söz konusu yatırım hedefimizin 137 milyon TL'lik bölümünü de 2012 yılının ilk yarısında gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar bu rakam tahminen 400 milyon TL'ye yaklaşacak. 2012 yılı yatırımlarımızla halka arzdan bugüne yaptığımız toplam yatırım harcamamız 600 milyon TL'yi geçecek. Yeni projeler nedeniyle yatırım hedeflerini de revize ettik ve 1 milyar liralık nbsp;tutarı 2014 yılı sonuna kadar 1.2 nbsp;milyar TL yatırım tutarına çıkarmayı hedefledik " dedi.


5 milyara ulaşacağız
Torunlar GYO Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kazanç, ise ilk yarı yılda 97 milyon lira net kar elde ettiklerini ifade ederek " nbsp;105 milyon TL kira gelirlerine ek olarak yıl sonunda teslim edeceğimiz Korupark Teras Evlerinin kesin satış gelirlerinin de etkisiyle yıl sonunda proje değerleme katkısı hariç 200 milyon lira net nbsp;kâr elde etmeyi hedefliyoruz. Bu durum hissedarlarımız için yüksek bir temettü verimine işaret etmektedir"dedi. Torunlar GYO'nun yatırımlarına paralel portföy değerini de artırdığını vurgulayan İsmail Kazanç, "Yıl sonunda Paşabahçe arazisi ve Ali Sami Yen projesinin portföye eklenmesi ve devam eden diğer projelerin gelişimine paralel portöy değerimizin de 5 milyar TL seviyesine ulaşmasını bekliyoruz" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...