Sneijder muhteşem karşılama

- Güncelleme:
Sneijder muhteşem karşılama

FUTBOL Haberleri

Galatasaray'ın yeni transferi Wesley Sneijder İstanbul'a geldi. Hollandalı yıldız oyuncu ve beraberindekiler Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geçti.

G.Saray'ın günlerdir yolunu gözlediği Wesley Sneijder dün İstanbul'a ayak bastı. Özel bir uçakla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne inen Hollandalı yıldızı, yaklaşık 2 bin civarında sarı-kırmızılı taraftar büyük sevgi gösterileriyle karşıladı. Yaşanan izdiham dolayısıyla bir süre alanda mahsur kalan Sneijder, taraftarla buluşamadan Florya'daki tesislere geçerek Teknik Direktör Fatih Terim, yöneticiler Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile bir araya geldi. Kısa süreli sohbetin ardından Sneijder ilk açıklamalarını GS TV mikrofonlarına yaptı. Hollandalı yıldız, "Burada olduğum ve G.Saray ailesine katıldığım için çok mutluyum. Şu an İngilizce konuşuyorum ama en yakın zamanda Türkçe öğreneceğim. Futbol oynamayı çok özledim. Kendimi çok aç hissediyorum. Bir an önce futbol oynamak istiyorum. G.Saray taraftarına gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir karşılama oldu, gerçekten mutlu olduğumu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

##tgvideo##

TERİM: ÇOK MEMNUNUM
Teknik Direktör Fatih Terim ise Sneijder'in çok önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, "Transfer için söylenecek fazla bir şey yok. Başkanımız gerekli açıklamaları yapıyor. Çok önemli bir oyuncu. Çok da önemli bir CV'ye sahip. İnşallah burada takımımızla en kısa sürede kaynaşıp, birçok başarılara o da diğer oyuncularımız gibi ortak olacak. Kendisinin burada olmasından son derece memnunuz. İnanıyorum ki, o da bu sevgiden ilgiden dolayı çok fazla adaptasyon süreci yaşamayacaktır. Zaten dünyanın tanıdığı bir oyuncu. Ben de zaten nasıl oyuncu olduğunu biliyorum. Yarından itibaren antrenmanlarda onu hazırlamaya çalışacağız. Arkadaşları da onu en iyi şekilde karşılayacaklar. Takımımızın bir parçası. Üzerinde çok fazla konuşulması gerekmeyen bir oyuncu. Şu kısa süre içerisinde cana yakın bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Tüm camiaya hayırlı olsun" diye konuştu. Bugün sağlık kontrolünden geçecek olan Sneijder, daha sonra kendisini 3.5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza koyacak.


VAN HOOIJDONK:
"Çok nbsp;
şaşırdım"
F.Bahçe'nin eski yıldızı Pierre Van Hooijdonk, vatandaşı Sneijder'in transferi konusunda Hollanda basınına, "Çok şaşırdım. Wesley'in İngiltere veya Almanya'ya gidip tekrar zirveye çıkmasını bekliyordum. G.Saray da çok büyük bir kulüp. Türk futbolunda çok fazla teknik ve çok az taktiksel oyun vardır. Wesley dikkatli olmalı ve bu ateşli oyun karşısında pes etmemeli" dedi.


NİHAT KAHVECİ:
ANAHTARI VERSELERDİ
Türk futbolunun yetiştirdiği önemli oyunculardan biri olan eski Beşiktaşlı Nihat Kahveci, Sneijder'in maliyetinin yüksekliğine dikkat çekti. Kahveci, twitterda yazdığı "Kulübün anahtarını verselerdi" mesajına sarı-kırmızılı taraftarların çok tepki göstermesi üzerine, "Ben de dahil yapılan transferlerden ders alınmıyorsa ne diyebilirim ki. Devam o zaman. Tekrardan hayırlı olsun..." sözlerini kullandı.


JAVİER ZANETTİ:
FANTASTİK BİR OYUNCU
Inter'in 39 yaşındaki kaptanı Javier Zanetti, Sneijder'in aralarından ayrılmasına çok üzüldüğünü açıkladı. İtalyan basınına konuşan tecrübeli oyuncu, "Fantastik bir oyuncu. Zaten bunu Inter'de yaptığı işler ve elde ettiği başarılarla gösterdi. Onun gibi bir oyuncuyu kaybettiğimiz için üzüldüm. O seçimini yaptı. Eski bir kaptanı ve arkadaşı olarak tüm kalbimle başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.


gt; gt; gt; Dünyayı şaşırttı


WESLEY G.SARAY'A KAÇTI
G.Saray'ın Wesley Sneijder bombası, yurt dışında da büyük yankı uyandırdı. Dünya genelinde büyük şaşkınlık yaşatan transfer için, özellikle Avrupa basını ilginç ifadeler kullandı. Globo Esporte (Brezilya): Sneijder, G.Saray'a transfer olarak Melo ile takım arkadaşı olacak. The Guardian (İngiltere): Sneijder'in 'uzatmalı' transferi son buldu. L'Equipe (Fransa): Sneijder G.Saray'a kaçtı. ESPN (ABD): Türk devi Sneijder transferini bitirdi.


LIVERPOOL'UN UMUTLARINI SÖNDÜRDÜ
ANSA (İtalya): Pembe dizi bitti. AD (Hollanda): Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı Inter'den G.Saray'a transfer oldu. The Sun (İngiltere): Gerrard'ın Liverpool'da görmek istediği Sneijder, G.Saray'la anlaştı. Mirror (İngiltere): Mutsuz Hollandalı, Türk devinde. Football Italia (İtalya): Sneijder, Inter'den G.Saray'a 7.5 milyon euroya transfer oldu. Metro.co.uk (İngiltere): Sneijder, G.Saray'a transfer olarak Liverpool'un umutlarını söndürdü.


---------


Cruyyf'un izinde!
Ajax, Real Madrid ve Inter'de 10 numaralı formayı giyen Sneijder, G.Saray'da 14 numaralı formayı terletecek. Yıldız oyuncu, 10 numaranın Melo'da olması üzerine Hollanda futbolunun efsane ismi Cruyyf'la özdeşleşen 14'ü tercih etti. G.Saray'da 14 numarayı en son giyen Mehmet Topal'dı.


DERBİ MESAİSİ BAŞLADI
G.Saray, bir günlük iznin ardından Beşiktaş maçı hazırlıklarına başladı. Antrenmanın ilk bölümünde ısınma ve açma germe hareketlerinin ardından koşu yapan oyuncular, ana bölümde performans uzmanı Scott Piri yönetiminde bir fiziksel çalışma gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar bugün 12.00'de yapacağı antrenmanla derbi hazırlıklarını sürdürecek.


------


10 kişiyle geldi
Wesley Snejder'i Türkiye'ye getiren özel uçakta, Lütfi Arıboğan, Sinan Kalpakçıoğlu, menajer Ali Güven'in yanı sıra Sneijder, eşi Yolantha Cabau, kardeşi Jeefrey, babası Barry, menajeri Soren Lerby, Ridoine Diba ve Arlette Paul yer aldı.


--------


gt; gt; gt; Chedjou harekâtı
Wesley Sneijder'i kadrosuna katan G.Saray'da transfer nbsp;
devam ediyor. Fatih Terim'in isteği üzerine savunmanın göbeğine takviye yapmayı düşünen sarı-kırmızılı yönetim, Lille'in Kamerunlu oyuncusu Aurelien Chedjou için harekete geçti. 27 yaşındaki Chedjou için Bülent Tulun, Fransa'ya giderek oyuncunun kulübü ve menajeriyle görüşmelere başladı. Fransa'nın en iyi stoperi olarak gösterilen Chedjou, transfer olması halinde Şampiyonlar Ligi'nde forma giyemeyecek. Savunmanın solunu da güçlendirmek isteyen yönetim, Fiorentina'nın Perulu oyuncusu Manuel Vargas ile Toulouse'un Senegalli sol beki Cheikh M'Bengue'yi gündeminde tutuyor.


gt; gt; gt; TERİM'E KOŞTU!
Özel uçaktan iner inmez VIP minibüse binen Sneijder, taraftarı selamlamak için durunca nbsp;taraftarların hücumuna uğradı. Minibüsün üzerine çıkan taraftarlar sarıldıkları Hollandalı yıldıza zor anlar yaşattı. Hareket halindeki minibüsün üzerindeki taraftarlar muhtemel bir kazayı ucuz atlattı. Sneijder Florya'ya geçerek Terim ve Taffarel'le tanıştı.


gt; gt; gt; Aslan'ın üçüncü 'portakal'ı
Wesley Sneijder, G.Saray'ın üçüncü Hollanda futbolcusu oldu. Sarı-kırmızılılarda 1995-96 sezonunda Ulrich van Gobbel ve 2003-04'te de Frank de Boer forma terletmişti. Savunmada oynayan iki oyuncu da sadece 1 sezon görev yapmıştı. G.Saray'da bugüne dek 60 farklı ülkeden futbolcu forma giydi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...