Zehir var ama ölüm nedeni muamma

Zehir var ama ölüm nedeni muamma

GÜNDEM Haberleri

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili kamuoyunun merakla beklediği raporunu dün tamamladı.

Alınan bilgiye göre, hazırlanan rapor, bugün 1. İhtisas Kurulu'nda imzaya açıldı. Tamamlanan Adli Tıp raporunun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılacağı öğrenildi. Turgut Özal'ın naaşı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 2 Ekim'de Topkapı'daki mezarından çıkarılmış ve 5 Ekim'de yeniden defnedilmişti. Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın cenazesinden, mezar toprağından, mezarın içindeki sudan ve mezarlığın değişik yerlerinden aldığı örnekler üzerinde inceleme yapmıştı.


ZEHİR VAR AMA ÖLÜM NEDENİ BELLİ DEĞİL


Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporu tamamladı. İncelemelerde Özal'ın vücudunda zehire rastlandı, ancak ölüm nedeninin bu zehirden olup olmadığına yönelik görüş birliğine varılamadı. Konuyla ilgili açıklama, yarın savcılık tarafından yapılacak.

Raporda, kurul üyeleri Özal'ın zehirlenerek öldüğü konusunda görüş birliğine varamadı. Rapor bugün soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilecek. Raporda, "Özal'ın vücudunda zehir var. Ancak bu maddeler her vücutta bulunabilecek toksik maddeler" değerlendirmesi yapıldı. Raporda, Özal'ın zehirlenerek öldüğü konusunda kesin kanaat oluşmadığı da belirtildi.

SAÇ TELİ MUAMMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturması sırasında sadece Adli Tıp raporu ile sınırlı kalmak zorunda değil. Başsavcılık başta kurumlardan ya da yurtdışından da gerekli görürse yeni rapor alabilecek. Ardından da şimdiye kadar hiçbir kişiyi şüpheli sıfatıyla dinlemeyen Başsavcılık soruşturmayı tamamlayacak. Eşi Semra Özal'da bulunduğu ancak savcılığa verilmediği iddia edilen Özal'ın muammaya dönen saç telleri de yeniden istenebilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...