İşte Gölcük'teki kavganın belgesi

İşte Gölcük'teki kavganın belgesi

GÜNDEM Haberleri

Gölcük Donanması'ndaki Başbakan'a dayak komplosu girişiminin, Erbakan'ın Sakaryalılar Grubu olarak bilinen özel korumaları tarafından engellendiği belirtildi

Rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan'ın yakın kurmaylarından Hasan Hüseyin Ceylan, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na yaptığı açıklamalarda 28 Şubat sürecinde Erbakan'a dayak komplosu düzenlendiğini anlattı. Gölcük Donanması'nda askerlerin Erbakan'ı dövme kararı aldığını kaydeden Ceylan, komplo girişiminin Erbakan'ın Sakaryalılar Grubu olarak bilinen özel korumaları tarafından engellendiğini belirtti. Türkiye Gazetesi olarak Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yaşanan kavga olayının tutanaklarına ulaştık. Belgelerde yer alan bilgilerde dönemin Başbakanı Erbakan'a yönelik herhangi bir saldırı girişiminden bahsedilmiyor, ancak askeri görevlilerle sivil korumalar arasında yaşanan kavgada çatışmanın eşiğine gelindiği anlaşılıyor. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakanı Necmettin Erbakan, Kocaeli'ndeki Deniz Hava Üs Komutanlığı'nda gemi indirme törenine katılıyor. Başbakan'ın girişi sırasında konvoyda olan ve korumalardan Fuat Sarıtaş'ın içinde bulunduğu aracın üs komutanlığının nizamiyesinden girişine izin verilmiyor. Nizamiyede görevli subaylarla aralarında münakaşa çıkıyor. Çevik Bir imzasıyla Genelkurmay Başkanlığı'ndan Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığına "tehdit ve emir" içeren şu ifadelerin yer aldığı bir yazı gönderiliyor: "Bahse konu ilgili yazılarda belirtilen personel hakkında konunun önemine binaen ivedilikle işlem yapılmasını, aksi takdirde Genelkurmay Başkanlığı'nca doğrudan gerekli yasal işlemlere başlanacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...