Ankara'yı korkutan gaz kaçağı

- Güncelleme:
Ankara'yı korkutan gaz kaçağı

GÜNDEM Haberleri

Ankara-Eskişehir Karayolu üzerindeki Mesa Kavşağı yakınlarında meydana gelen ve bir iş makinesinin neden olduğu doğalgaz sızıntısı itfaiye ve polis ekiplerini alarma geçirdi. Boru hattına yakın bazı işyerleri tahliye edildi, Eskişehir yolu iki yönlü ulaşıma kapatıldı. Saatler sonra Ankara Valiliği'nce yapılan açıklamada, bölgede vatandaşların endişe etmesini gerektirecek bir durum bulunmadığı bildirildi.

Mesa Kavşağı yakınlarında meydana gelen doğalgaz sızıntısı nedeniyle, polis yoğun güvenlik önlemi aldı, boru hattına yakın bazı işyerlerini tahliye etti, Eskişehir yolunu iki yönlü ulaşıma kapattı. Ekipler, nbsp;tedbir alarak hattaki doğalgazı kesti ve borudaki gazın tamamen boşalmasını bekledi. nbsp;Eskişehir Yolu, 3 saatsonra tekrar trafiğe açıldı. nbsp;Öte yandan görgü şahitleri, büyük bir gürültü duyduklarını, olay yerine yaklaştıklarında da gaz kaçağını fark ettiklerini söyledi. nbsp;Bir görgü şahidi, doğalgaz hattının bulunduğu yerde bir iş makinesinin çalışma yaptığını kaçağın bu nedenle meydana geldiğini iddia etti.
nbsp; nbsp;
VALİLİK: ENDİŞEYE GEREK YOK
Ankara Valiliği'nce, gaz sızıntısına ilişkin yapılan açıklamada, "bölgede vatandaşların endişe etmesini gerektirecek bir durum bulunmadığı" bildirildi. nbsp;Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir yolu Bağlıca mevkisinde başkentin doğalgaz dağıtımını yapan 2 ana istasyondan biri olan Yapracık istasyonu çıkışındaki yüksek basınçlı doğalgaz hattına bir iş makinesinin zarar vermesi sonucunda doğalgaz sızıntısı meydana geldiği kaydedildi. nbsp;
nbsp; Açıklamada şu ifadelere yer verildi: nbsp;"Gaz sızıntısının anlaşılması üzerine Başkent Doğalgaz ve Botaş Genel Müdürlüğü ekiplerince doğalgaz akışı derhal durduruldu. Can ve mal kaybı olmaması için trafik yan yollara kaydırılıp, bazı iş yerlerinde tahliyeler sağlandı. nbsp;Başkent Doğalgaz ve Botaş Genel Müdürlüğü ekiplerinin çabasıyla, gaz sızıntısı ve boru hattında oluşabilecek basınç kısa süre içinde normale döndürüldü. Bölgede vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektirecek bir durum bulunmuyor." nbsp;Açıklamada, hatta onarımın halen sürdüğü, Ankara'nın doğalgaz ihtiyacının ikinci ana istasyon olan Gölbaşı RMS-A istasyonundan karşılanacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...