Çobandı azmetti dolar zengini oldu

Çobandı azmetti dolar zengini oldu

GÜNDEM Haberleri

Elazığ'da çobanlık yaparken ailesine veda edip Amerika'ya giden Hamdi Ulukaya, "Chobani" markası ile ABD'lilere yoğurdu sevdirdi. 5 yıl içinde servetini 1.1 milyar dolara çıkartıp, Bloomberg'in "dolar milyarderleri" listesine girmeye hak kazandı.

Amerikalıların yoğurda olan ilgisinin artması, 40 yaşındaki Türk göçmen Hamdi Ulukaya'yı milyarderler arasınaa taşıdı. Renkli bir geçmişi olan Hamdi Ulukaya, dedesi ve babası ile birlikte yaz aylarında nbsp;Elazığ yaylalarına çıkıp koyun güden, üniversite çağına kadar ne olacağına bir türlü karar veremeyen 6 kardeşten biri. "Fırat Nehri'nin kenarında, Munzur Dağları'nın eteğinde küçük bir kasabada büyüdüm" diyen Ulukaya hayatının en önemli kararını şöyle verdiğini anlatıyor: "Hayatım dedemin dizinin dibinde aşireti nasıl yönettiğini izleyerek geçti. Babam mandıracılık yapardı. Koyun yetiştirirdik. Ben de yazları yaylaya çıkar, ona yardım ederdim. Ancak daha sonra 'Burada bana ekmek yok diyerek' ABD'ye gitmeye karar verdim." ABD'nin en çok satan yoğurt markası Chobani, Bloomber'in Milyarder Endeksi hesaplamalarına göre UIukaya'nın servetini 1.1 milyar dolara taşıdı. Chobani, Small Business Administration tarafından nbsp;daha önce yılın girişimcisi ödülüne layık görülmüştü. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...