İmam tayinine Hristiyan jüri

/ Kaynak: OZEL
İmam tayinine Hristiyan jüri

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Yunan hükümeti, Türk bölgesindeki camilere yapılacak 240 imam tayini için Hristiyanlardan oluşan 5 kişilik jüri oluşturdu. Müftü Hafız Cemali Meço, AB hukuku ve Lozan'a aykırı olan kanuna "Bu nasıl iş? Bu görev, Müftülüğün yetkisindedir" diyerek tepki gösterdi.

Ülkemizde yaşayan Rum azınlıklara başta dini özgürlükler olmak üzere sağladığımız her türlü kolaylığa rağmen 30 yıllık AB üyesi Yunanistan'ın Türk azınlığa uyguladığı baskılar devam ediyor. Yunan hükümeti AB hukuku ve Lozan anlaşmasına aykırı olarak çıkardığı kanunda, Türk bölgesindeki camilere yapılacak 240 imamın tayini için oluşturulan 5 kişilik jüri Hristiyanlardan meydana geliyor. Hükümet uygulamanın başlatılması için bölgedeki Gümülcine, İskeçe ve Dimetoka resmî müftülerine talimat verdi. Ancak, Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço, genelgeye şiddetle karşı çıkarak görevden alınma pahasına da olsa kararı uygulamayacağını bildirdi. Kanun, İskeçe ve Dimetoka müftüleri onaylamalarına rağmen, Meço'nun karşı çıkması sonucu şimdilik rafa kalktı. Ancak, bazı gerekçeler gösterilerek kanunun uygulanmasına engel olan Meço hakkında dava açıldı. Gazetemize konuşan müftü Meço, şunları dile getirdi: "Hükümetten, Ortodoks ve Katolik din görevlilerine sağlanan imkanları Müslüman din adamlarına da uygulanmasını istedik. Ancak hepimize hayal kırıklığı yaşattı. Kanunda alınacak imamlar için oluşturulan 5 kişilik jüri tamamen Hristiyanlardan oluşuyordu. Bu üyeler Milli Eğitim, Devlet, Dışişleri, İçişleri bakanlıkları ve üniversiteden 2 üyeden meydana geliyordu. Bu nasıl iş... İmamlarla Dışişleri Bakanının ne alakası var. Tamamen İslamiyet'le ilgili fıkhî bir mesele olan bir imamın tayinine Hristiyan yetkililer karışamaz. Çok tuhaf.. Usulsüz." nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...