Erdoğan o ülkelerin adını verdi

Erdoğan o ülkelerin adını verdi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan: katıldığı TV programında teröre destek veren ülkelerin adını verdi




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Star ve NTV kanalında soruları cevaplandırdı.Erdoğan açıklamasında görüşme için zamanlamanın önemli olduğunu söyledi.

İşte Başbakan'ın konuşmalarından satırbaşları:

- Siyaseten biz bu işin riskini alarak çıktık. Bize bu alana girmeyin demişlerdir. Bizler bir başbakan olarak arkadaşlarımı daha önce Emre Bey döneminde İmralı'ya Oslo'ya gönderdim. Daha sonra Hakan bey gitti. Şimdi yine bu bir enstrumentaldir elimizde. İmralı için de yaparız Oslo için de yaparız.Zaman zaman örgütün değişik ayakları olabilir. Şu anda bizim MİT bu noktada ne zaman böyle bir adım atılması gerekirse adım atabilir. Bizim bir önkabulümüz yoktur. Bu adımı yeri geldiğinde atarız.

Almanya, Fransa, ve çok gelişmiş ülkeler, terörist başları buralarda cirit atıyor, bunlar terör örgütüne yataklık yapıyor.

Bu ülkelerde terör örgütleri cirit atıyor. Milyonlarca avru buralardan terör örgüten kaynak aktarılıyor, insan kaçakçılığı yapıyorlar, esrar eroin kaçakçılığı yapıyor, bu ülkelerin gözetiminde yapılıyor

İMRALI'YA DA OSLOYA DA GÖNDERDİM'
Emre Bey döneminde de İmralı'ya gönderdim, Oslo'ya gönderdim. Hakan Bey döneminde gönderdim. İmralı için de Oslo için de yaparız. Farklı zemini varsa bu alanlara gireriz. En büyük enstrümanımız MİT'tir. MİT dünyanın çok değişik ülkelerin istihbarat örgütleriyle görüşür. Kimlerle görüş alışverişinde bulunursa bunu yaparlar. Ne zaman adım atılması gerekirse bu adımı atabilir. Atmaması yönünde bir kabulümüz yoktur. Zamanlama önemlidir.

Son seçimlerin öncesinde adımlar attık. Habur da o sürecin içindedir. Attığımız adım samimiydi. Halkımızın teveccühü artarak devam etti. Oslo sürecinde samimiyetsiz davranışlar oldu. Belli basın organlarına servis edildi. Bu görüşmeleri belge olarak sundular. Belge olması için altında imzalar olması lazım.

Görüşülmemiş şeyler görüşülmüş gibi gösterilmiş. Benim ve ilgili birimlerin onadığı bir şey yoktur. Birileri bunu alıp değerlendirme sürecine girmiştir. Yargı bunu alarak değerlendirme sürecine girmiştir. Medya samimi davranmamıştır. Medya ne MİT'le ne de hükümetle değerlendirmemiştir. Medya noktasında iyi bir sınav olmamıştır.

'MÜSTEŞARA DEĞİL BANA HESAP SORUN'
Müsteşar arkadaşımı gönderen benim, arkasında ben varım. Onu oraya getiren, göreve gönderen de benim. O zaman beni hesaba çekin, niye müsteşarım üzerinden yapıyorsunuz? Dürüst davranılmasını istiyorum. Yargının tutumunu doğru bulmadım.

Araştırmalarımızda PKK tarafından sızdırıldığı ortaya çıkıyor. O ülke tarafından yapıldığını hissettiğimiz, tespit ettiğimiz zaman oralarda bir daha öyle toplantılar yapmayız.

İktidarımız en cesur adımları atmıştır. 30 yılda hangi iktidarlar döneminde ne kadar operasyon yapılmış, ne kadar şehit verilmiş bunların rakamlarını verdim. Bizim dönemimiz en az operasyon yapılan dönemdir. Terör örgütü hiçbir dönemde bu kadar silahlanma imkanı bulamamıştır.

Düne kadar terör örgütünün hedefi bireydi, şimdi alan hakimiyeti olmuştur. Terör örgütü bunda başarılı olamamıştır. Güvenlik güçlerimiz gerekli dersleri vermiş, vermeye devam ediyor.

O VEKİLLERLLE GÖRÜŞMEM

Bölücü terör örgütüyle beraber hareket edenler var. Silahın bırakılması bir çözümdür. Silah bırakılırsa bu operasyonları minimize ederiz. Asker ve polis silah bırakamaz, o onun enstrümanıdır. Silah bırakılırsa operasyonlara gerek kalmayacaktır. İmralı'ya Oslo'ya gidilmişse bu çözüm için kararlı adımlardır. Millete ihanet edecek istihbarat vermemiştir.

Selahattin Demirtaş'ın randevu talep etme durumu ayrı bir olaydır. Artık siyasi uzantılarla müzakere noktasında değilim. Bu partinin 9 milletvekili teröristlerle kucaklaşıyor, yanak yanağa… Şimdi nasıl olacak terör örgütü üyeleriyle yanak yanağa, sarmaş dolaş olan bir Eşbaşkanla nasıl konuşacağım. Şehit anneleri beni o o görüşme masasında görünce ne derler. Hiçbir şehit annesinin göz yaşına değişmem. Bölgede iki parti var; biri AK Parti diğeri BDP'dir. Niye CHP ve MHP yok? Bu partiler de orada olmalı, halkın arasına kaynaşmalı. Terör örgütüyle bölge halkı arasına bariyer koyalım.

Parti kapatılmasına karşıyım, çok açık ve net. Anayasa değişikliği konusunda ne CHP, MHP ve BDP yanımızda yer almadı. Bizim içimizden birkaç kişi onların yanında yer aldı, 330'u yakalayamadık. Parti kapatılmasına karşıyız, suçu işleyen birey ceza alsın.

Popülizmi reddeden bir siyasetçiyim. Ne gerekiyorsa onu söylerim. Yerel seçimler öncesinde gerekli adımlar atarım. Habur olayında Dağı bununla çökerteceksek yapalım. Parti yandaşlarını oraya dökmeseydi, daha olumlu olurdu. Ama provoke ettiler. Kesinlikle ülkemizin, milletimizin menfaati neyse o adımı atarız. Pazar günü yaptığımız açıklamada göreceksiniz.

Zamlar yaptık. 'Seçim öncesinde zam yapılır mı?' dediler. Battıktan sonra mı zammı düşüneceğiz. Yunanistan, İspanya ve İtalya'daki ne durumda görüyorsunuz. Onların durumuna düşmeyiz.

Bizim çözmemizi engellemek isteyenler olabilir. Batı bizim çözmemizi istemiyor. Almanya, Fransa istemiyor. Bize yardımcı olmuyor. Terörist başları cirit atıyor. Finansal destek veriyorlar. Suçluların iadesi nerede? Terör örgütü diyeceksiniz, ellerini kollarını sallayarak dolaşacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...