Topbaş'tan Kılıçdaroğlu'na seçim yanıtı

Topbaş'tan Kılıçdaroğlu'na seçim yanıtı

Politika Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel seçimler için iddialı konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Topbaş, "Kılıçdaroğlu, 'deneyim edindim, tecrübem var' deyip geliyorsa bir şey diyemeyeceğim. Buyursun gelsin. Daha önce de gelmiş ve gitmişti" dedi.

Başkan Kadir Topbaş, belediye binasında yapılan bir imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubu Topbaş'a, yerel seçimlerle ilgili "İstanbul'u kesinlikle alacağız" CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlattı.
Bunun üzerine Topbaş, "Kendisi mi aday olacak İstanbul'a? Kılıçdaroğlu, 'deneyim edindim, tecrübem var' deyip geliyorsa bir şey diyemeyeceğim. Buyursun gelsin. Daha önce gelmiş ve gitmişti. Tabii ki muhalefet partisi ve diğerleri bu iddialarını koyacaklar, hedefleri büyük tutacaklardır. Kendinde, partisi adına bu başarılı çalışmaları İstanbul'a yansıtma arzusu varsa, aday olur. Türkiye demokrasisi için önemli bir şey. Tüm siyasi partiler demokrasi gereği seçimlere girecek, adaylarını gösterecek, herkes kendi kartlarını ortaya koyacak. Biz buradayız, gelirler, bu yarışla katılırlar. Kararı İstanbullular verir. Çok iddialı konuşmak, 'ben alacağım' demek… İstanbullular karar verir. 'Alacağım' diyerek alamazsınız. Ancak İstanbullular, seçmenler, bu konuda kararlarını kendileri verirler" diye konuştu.
"Mustafa Sarıgül'ün adaylığı sizi zorlar mı?" sorusu üzerine ise Başkan Topbaş, "Bir itirazınız mı var? Ben buradayım. Başkaları da başkan olmaya çalışır. Biz buradayız. İstanbullulara teşekkür ediyorum, ikinci dönem başkanlık verdikleri için. Yine kamuoyu yoklamalarına yansıyan desteklerini ifade etmek istiyorum. Bizim çok işimiz var. Bizim bunlarla vakit geçirecek zamanımız yok" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...