O artık Hava Kuvvetleri'nin kızı

/ Kaynak: İHA
O artık Hava Kuvvetleri'nin kızı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Muğla'nın Datça ilçesinde Pazar günü meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane ve eşi Mehtap Birdane'nin hayatını kaybettiği kazadan sağ kurtulan 1 yaşındaki kızları Elif Zeynep Birdane'ye Türk Silahlı Kuvvetleri sahip çıktı.

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kazadan 26 saat sonra sağ olarak kurtarılan Elif Zeynep Birdane'nin tedavisinin GATA'da devam etmesi için gerekli izinlerin alınmasını ve en kısa zamanda Muğla'ya tam donanımlı bir ambulans uçağın gönderilmesi talimatını verdi. Bu talimat üzerine harekete geçen görevliler Datça Cumhuriyet Savcılığı'ndan küçük bebeğin tedavsinin GATA'da devam etmesi için gereken izinleri aldılar. izinlerin alınmasının ardından, tam donanımlı ambulans uçak yola çıkartılarak Muğla'nın Dalaman ilçesinde bulunan Hava Üst Komutanlığı'nda konuşlandırıldı.

##tgvideo##

DAYISI VE HALASI GELDİ
Ankara'da düzenenen cenaze törenlerinin ardından küçük bebeğin halası Cansu Birdane ile dayı Bilal Albayrak gece saat 04.00 sıralarında Marmaris'e geldiler. Marmaris'e gelen hala ve dayı ilk olarak yeğenlerini hastanede ziyaret etti ve sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldıktan sonra askeri misafirhaneye yerleştirildi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan hala ve dayının son derece üzgün olduğu gözlemlendi.


SABAH YOLA ÇIKMAK İÇİN HAZIRLIK BAŞLADI
Sabah saatlerinde ambulans uçağın Dalaman'a gelmesinin ardından Elif Zeynep Birdane'nin Ankara'ya götürülmesi için hazırlıklar başladı. İlk olarak küçük bebeğin hastanede yapılan son tahlillerin ardından halası Cansu Birdane ve dayısı Bilal Albayrak gözetiminde yola çıkarılmasına karar verildi. Hastaneden dayısı Bilal Albayrak'ın kucağında çıkan Elif Zeynep Birdane kendisini bekleyen ambulansa bindirlerek Dalaman'a götürülmek üzere yola çıktı. Küçük bebeğin hastaneden ayrılması sırasında kazada hayatını kaybeden Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane'nin mesai arkadaşları hasatnede önünde hazır bulundular. Jandarma tarafından eskort eşliğinde karayolu ile Dalaman'da bulunan Hava Üst Komutanlığına getirilen Elif Zeynep Birdane, pistte hazır bekletilen ambulans uçağa bindirilerek GATA'ya götürülmek üzere yola çıktı.


O artık Hava Kuvvetleri'nin kızı
AMBULANS UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesinde bulunan ve küçük bebeği götürmek için Dalaman'a getirilen tam donanımlı ambulans uçakta Genel Cerrahi Uzmanı ve Uçuş doktoru Binbaşı Hakan Dede, Çocuk Doktoru Tolga Yamaç, bir hemşire ve birde anestezi teknisyenibulunuyor. İki pilot ile bir uçuş teknikerinin bulunduğu uçak bir yoğun bakım ünitesini tüm özelliklerini taşıyor. Tam donanımlı uçakta kalp durması vakalarında acil müdahale, elektro şok, solunum cihazı malzmelerinin yanı sıra gerekli durumlarda cerrahi operasyonların yapılma imkanı bulunuyor.


Datça-Marmaris karayolu Balıkaşıran mevkisinde meydana gelen kazada 3 gün önce öğlen saat 13.00'den sonra kendilerinden haber alınamayan Datça Hava Nike Füze Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane (31) ve eşi Mehtap Birdane (27), 70 metrelik uçurumda ölü olarak bulunmuştu. Çiftin 1 yaşındaki kızları Elif Zeynep ise, 26 saat sonra hurdaya dönen 48 R 6336 plakalı aracın 100 metre uzağında çalıların arasında ağlar vaziyette sağ kurtulmuştu. Olay yerinde yapılan ilk muayenesinin ardından bir komutanın ceketine sarılan Zeynep, Marmaris Devlet Hastanesi'nde gözetim altına alınmıştı.
nbsp;
ANKARA'DA


Kırıkkale'ye cenazeye giden anne ve babasını trafik kazasında kaybeden bir yaşındaki Elif Zeynep Birdane bebek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatlarıyla tedavisine GATA'da devam edilmek üzere Ankara'ya getirildi.


Muğla'nın Datça İlçesi'nden bir yakınlarının cenaze törenine katılmak üzere Kırıkkale'ye gitmek için çıktıkları yolda, içinde bulundukları otomobilin 70 metrelik şarampole uçması sonucu Astsubay Üstçavuş 31 yaşındaki Ahmet Murat Birdane ile eşi 28 yaşındaki Mehtap Birdane hayatını kaybetmişti. Kazadan 26 saat sonra, uçurumdaki otomobilin 50 metre uzağında bulunan Birdane çiftinin kızı 1 yaşındaki Elif Zeynep Birdane ise, kazadan sağ olarak kurtarılmıştı.


Mucize eseri kazadan sağ olarak kurtulan ve tedavi altına alınan Elif Zeynep bebek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in talimatıyla ambulans uçakla Ankara'ya getirildi.
Dalaman Havaalanı'ndan sabah saatlerinde kalkan ambulans uçakla Etimesgut Havaalanı'na getirildi. Elif Zeynep bebeğin getirilişi sırasında dayısı, halası ve babasının devre arkadaşının eşi de refakat etti. Ambulans uçaktan alınan Elif Zeynep bebek, ambulansla GATA'ya getirildi.
Hastanede tedavi altına alınan Elif Zeynep bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...