Genç Türkleri kaybediyoruz!

Genç Türkleri kaybediyoruz!

GÜNDEM Haberleri

Geçmişte Türkleri kovmak için çalışan AB ülkeleri bugün tam tersini yapıyor. Avrupa mali krize girerken, Türkiye'de bilime yatırım zirveye çıktı. Kariyer peşindeki Türkgençleri ana vatana dönmeyi seçti; Avrupalı sanayiciler korktu. Hollanda'nın patronlar kulübü başkanı Bernard Wientjes "Türklerle birlikte geleceğimiz de gidiyor" dedi.

Kısa süre önce Türkleri kovmak için çalışan AB ülkeleri, bugün onları elde tutmaya çalışıyor. Avrupa mali krize girerken, Türkiye'de bilime yatırım zirveye çıktı. Kariyer peşindeki gençler de anavatana dönmeyi tercih etti. Hollanda Sanayi ve İşverenler Konfederasyonu Başkanı Bernard E. M Wientjes, üniversite mezunu olan ikinci ve üçüncü kuşak Türklerin Hollanda'yı terk edip ülkelerine dönmelerinden büyük üzüntü duyduğunu açıkladı.

"DÖN" ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU
"Yeteneklerimizi kaybediyoruz, iyi eğitilmiş bu kuşaklara sahip çıkmalıyız" diyen Wientjes, Avrupa Birliği ülkelerine de mesaj gönderdi. Hızlı büyüyen Türkiye ekonomisi ve bilime yapılan yatırımlar, kariyerini yurt dışında sürdüren isimleri anavatana çekiyor. Yıllar önce fırsat bulamadığı için yurt dışına göç eden 'beyinlerimizin' yanı sıra Avrupa'da iyi eğitimli ikinci ve üçüncü kuşak kariyer sahibi Türklerin memleketlerine dönmeleri Avrupa Birliği ülkelerini telaşlandırdı. Global kriz ve Türkiye'nin ağırlık verdiği AR-GE çalışmaları tersine göçte etkili oldu. Türkiye'yi tercih eden isimler, "Aradığımız her şeyi artık kendi vatanımızda buluyoruz" diyor. Global krizden etkilenen dünyaca ünlü dev firmaların CEO'ları da dünyanın en hızlı büyüyen 2. ülkesi Türkiye'yi seçiyor. Yatırımının önemli bir bölümü yurt dışında olan iş adamlarımız da yeni fabrikalarını Türkiye'de kuruyor. nbsp;Tersine beyin göçü çerçevesinde yapılan araştırmalarda, özellikle teknoloji sektörünün yurt dışındaki Türkleri geri çektiği belirtildi. nbsp;
Boston Consulting Grubu'nun araştırmasına göre Başbakan Erdoğan başta olmak üzere pek çok kuruluşun "Türkiye'ye dön" çağrılarının beyin güçünün tersine çevrilmesinde etkili olduğu kaydedildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...