Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taşınma parası devletten

- Güncelleme:
Taşınma parası devletten

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm kapsamında vatandaşa destek için bir adım daha attı. Evlerini boşaltacak kiracılara 1000 TL'lik nakliye ödemesi yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, afet riski altındaki alanların dönüşümü kapsamında, vatandaşların yıkımlara direniş göstermemesi için her türlü önlemi alıyor. Riskli evlerinden taşınacak olanlara kira yardımı uygulaması başlatan Bakanlık, şimdi de taşınma desteğini başlatıyor. Bakanlık, riskli alanda kiracı olanlara bir defaya mahsus olmak üzere bin TL taşıma ve nakliye parası verecek. Bu para, sadece riskli binalar için tahsis edilecek. Taşınma desteğinin ilk uygulaması da Bakanlar Kurulu tarafından riskli bölge ilan edilen İstanbul Esenler'de yapılacak. Bu ilçede bin 500 kişiye 500 lira kira yardımı verilmişti. Kira yardımı, sadece konut sahiplerine ödenirken, 450 kişiye de bin lira nakliye parası yardımı yapılacak. Kira yardımı 12 ay boyunca, nakliye ödemesi ise bir defaya mahsus olarak verilecek. Taşınma ödemesi almak isteyen vatandaşların Bakanlığa başvurması gerekiyor. Başvuru sırasında riskli yapı raporunun da olması gerekecek. Bakanlık, başvuruları inceleyerek nakliye parası ödenip ödenmeyeceğine karar verecek. Nakliye parası ödemesi, ev ve dükkan sahiplerine yapılmayacak. Bu ödeme, kiracılara, sınırlı ayni hak sahibi olarak ikamet edenlere ve işyeri işletenlere yapılacak. Sınırlı ayni hak sahipliği kapsamında tapusuz gecekondularda oturanlar da taşıma parası alacak. Taşınma parası, sadece Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen yerler için geçerli olacak. Şimdiye kadar sadece Esenler bu kapsama girerken, Beyoğlu'nun da riskli bölge ilan edilmesi kurulun gündemine sunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...