Özkök: Balyoz'a adil değil diyemem

Özkök: Balyoz'a adil değil diyemem

Politika Haberleri

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Balyoz davasında mahkemenin verdiği kararları değerlendirdi.

Silivri Cezaevi'nde kurulu İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında önceki gün 365 sanıktan 325'inin 'darbeye eksik teşebbüs' suçlamasıyla 20 yıla varan ağır hapis cezalarına çarptırılması, 'darbelerle sonuna kadar mücadele edilmeli' diyenlerle, yargılamadaki eksiklikleri öne çıkararak 'dava siyasi' diyenleri karşı karşıya getirdi. Oysa dönemin iki önemli emekli komutanının, Orgeneral Hilmi Özkök ile Orgeneral Aytaç Yalman'ın karara ilişkin tutumu tartışmaya taraf olanlar, özellikle de yapılan yanlışlıkları teşhir etmeye çalışırken sanıklara kefil olma noktasına gelen siyasiler için iyi bir rehber olabilir.

3 GAZETEYE MANŞET OLDU
Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün açıklamaları bugün Sabah, Radikal ve Milliyet gazetesine manşet oldu. nbsp;Hilmi Özkök, Radikal gazetesine konuştu. Özkök, "Çok üzgünüm ama yargıyı yargılayamam" dedi.

"BU KARARDAN ALINACAK DERSLER VAR"
Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya konuşan Özkök, "Benim hayat tecrübemle gördüğüm şudur ki, hukukta öç alma yoktur. İntikam yoktur. Hukuk böyle çalışmaz. Ancak ortaya çıkan hukuki sonuçların bir caydırıcılık özelliği olur, herkesin bu sonuçlardan alacağı dersler vardır. Türkiye'de de herkes bu davalardan bir ders çıkaracaktır. Gerek Türkiye'deki gerek dünyadaki değişimi anlamak açısından dersler çıkaracaklardır. Keza adil yargılama açısından dersler çıkarılacaktır." dedi.

BALYOZ'A ADİL DEĞİL DİYEMEM
Hilmi Özkök Sabah gazetesinin de manşetindeydi. "BALYOZ'A ADİL DEĞİL DİYEMEM" sözleri manşet olan eski Genelkurmay Başkanı, "Ben böyle bir şey diyemem. Çünkü hukukçu değilim. Ama bir vatandaş olarak gözlemime göre mahkeme heyeti bu davada titiz davrandı. Tanıklar dinlendi. Bilirkişi gereğini yaptı. O nedenle 'adil yargılama olmadı" diyemem!" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...