Sel riski olan ev de yıkılacak

- Güncelleme:
Sel riski olan ev de yıkılacak

Ekonomi Haberleri

Kentsel dönüşüm için binaların içinde bulunduğu bütün riskler belirlenecek. Evler, su baskını, yangın, patlama gibi risklere karşı puanlandırılacak. Yıkımlar da bu puana göre yapılacak.

Kentsel dönüşüm için binaların bütün riskleri belirlenecek. Daha önce sadece deprem riski için kontrol edilen binalar, yeni kararla 'afet haritası' kapsamında değerlendirilecek. çalışma ile bölgelerin, alanların, binaların ve yerleşim yerlerinin deprem, su baskını ve yangın tehlikesine ne kadar maruz olduğu belirlenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca havaalanına yakın bölgelerde uçak düşmesine, petrol dolum tesisi yakınlarında ise patlama riskine göre puanlama yapacak ve söz konusu alanın hangi tehlikeye daha açık olduğu belirlenecek. Böylece Türkiye'nin kentsel dönüşüm yol haritası çıkarılmış olacak. Haritada riski yüksek görülen bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. Proje, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ortaklaşa yürütülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, projenin önce Türkiye genelinde yapılacağını, daha sonra il ve ilçe bazına inileceğini belirterek, "Riskli alanlar dönüşecek, bundan kaçış yok" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...